Şafaktepe Muhtarı Yasemin Tarla'dan kadınlara ve gençlere destek çağrısı

Mamak Şafaktepe Mahalle Muhtarı Yasemin Tarla, mahallede kadınların ve gençlerin gelişimi için çeşitli projeler üzerinde çalıştığını belirtti. Tarla, "Kadınlarımızın ve gençlerimizin kendilerini geliştirebileceği projeler hazırlıyoruz. Özellikle genç kızlarımızın okuması, kendilerini bir meslek sahibi yapmaları için teşvik edici adımlar atmayı planlıyoruz." dedi.

Şafaktepe Muhtarı Yasemin Tarla'dan kadınlara ve gençlere destek çağrısı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yöneticilikte olduğu gibi sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda aktif olan Şafaktepe Mahalle Muhtarı Yasemin Tarla, Ankara Seymenler Kulübü Kadın Kolları Başkanı olarak bir dizi etkinlik planlıyor. Kadınların sosyal hayatın içinde olması için çalıştığını belirten Tarla, yapacağı faaliyetleri anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

KADINLAR VE GENÇLER İÇİN PROJELER GELİŞTİRİLECEK

Yasemin Tarla, kadınların meslek sahibi olmasının önemine vurgu yaparak, "Evlendiklerinde veya anlaşmazlık durumunda kadınların kendilerini idame ettirebilecek yeteneklere sahip olmaları gerekiyor." dedi.

KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ VE KADINLAR LOKALİ

Muhtar Yasemin Tarla, Şafaktepe Kadınlar Lokali'nde verilen hizmetlerden de bahsetti. Tarla, lokalde yüzme, fitness, spor aletleri gibi imkânların yanı sıra çeşitli eğitim ve etkinlik sunulduğunu aktaran Yasemin Tarla, şunları söyledi: "Kadınlarımız burada çok mutlu, bu tür hizmetler onların hem fiziksel hem de mental sağlığına olumlu katkıda bulunuyor." dedi. Kadınlara yönelik kişisel gelişim eğitimleri düzenlemeyi de planladığını belirten Tarla, "Özgüven kazanmak, kendini geliştirmek isteyen kadınlarımız için bu tür eğitimler çok önemli." diye konuştu.

1-001.png

KADIN MUHTARLIĞIN ZORLUKLARI

Muhtar Yasemin Tarla, bir kadın olarak muhtarlık yapmanın getirdiği zorluklardan da bahsetti. Seçim döneminde erkek adaylardan farklı tepkiler aldığını belirten Tarla, "Kadın olduğum için oy vermek istemeyenler oldu ama mahallemizin desteğiyle bu göreve geldim." dedi. Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla bulunması gerektiğini vurgulayan Tarla, "Kadınlar her alanda güçlü olmalı ve kendilerini geliştirmeli. Muhtarlıkta da kadınlarımıza daha fazla şans verilmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

KADINLARIN SİYASETTEKİ YERİ

Siyasette kadınların yeterince desteklenmediğini öne süren Mamak Şafaktepe Mahalle Muhtarı Yasemin Tarla, açıklamasını şu sözlerde tamamladı: "Sıralamada kadınlara genellikle en arka sıralar veriliyor. İki dönem meclis üyesi oldum ama yeterli destek göremedim ve siyaseti bırakıp eğitimime devam ettim. Siyasette kadınların daha fazla yer bulması gerekiyor."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.