Şantiye gezileri devam ediyor

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında Roma Tiyatrosu, Arkeopark Ankara projesi ile Ankara Kalesi’nde gezi gerçekleştirdi.

Şantiye gezileri devam ediyor
Yayınlanma:

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında Ankara Roma Tiyatrosu’nun restorasyonu ve Arkeopark Ankara projesi ile Ankara Kalesi’nde yürütülen projelerin çalışma sahalarına ziyaretler düzenledi. Uzman rehber ekip eşliğinde sürdürülen gezi sabah 9:30'da başladı, ilk olarak Roma Tiyatrosu ve Arkeoparka ziyaret yapıldı. İkinci ziyaret ise 10.30'da Ankara Kalesi'ne yapıldı.

www-anadolugazete-com-tr-20240823-201440-0000.jpg

Etkinlik süresince çalışma alanları hakkında detaylar katılımcılarla paylaşıldı ve kent tarihi hakkında bilgi verildi.

Ankara tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak için düzenlenen gezilerde Ankaralılara, kentin tarihten günümüze kadar gelen zengin tarihsel dokusu, Roma yerleşimi ve Ankara Kalesi hakkındaki çalışmalar aktarıldı

www-anadolugazete-com-tr-20240823-201334-0000.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilki 23 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında 12 program düzenlendi. Başvuru formunu doldurup başvuruda bulunan Ankaralılar geziye katılabiliyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240823-201406-0000.jpg

Ayrıca, kentte öğrenim gören ve alanlarla ilgili özel ilgileri olan şehir planlama, mimarlık ve restorasyon bölümü öğrencilerine de eğitimlerine yönelik teknik geziler yapılmıştır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.