Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda su baskınları tarihe karışacak

Sincan’daki Harikalar Diyarı Metro İstasyonu, şiddetli yağışlarda yaşanan su baskınlarına veda ediyor.

Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda su baskınları tarihe karışacak
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), metro istasyonunda yaşanan su baskınlarını önlemek için kapsamlı bir çözüm geliştirdi. Harikalar Diyarı Parkı içindeki mevcut yağmur suyu hattına ek olarak 616 metrelik yeni bir yağmur suyu hattı inşa edilecek. Bu yeni hat, bölgedeki sel sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi hedefliyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Ankara’nın yağmur suyu altyapısının eski ve sorunlu olduğunu vurguladı. Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nun, her yağmur sonrası su baskınları nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Akçay, “Buradaki sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Ayrıca, Ankara’daki diğer yağmur suyu sorunlarını da çözmek için kapsamlı bir plan hazırlıyoruz” dedi.

harikalardiyari-5.jpg

Yunus Emre Mahallesi Baykan Sokak’taki mevcut yağmur suyu hattının deşarj noktasında yaşanan kod farkı nedeniyle su baskını sorununu çözmek amacıyla ASKİ ekipleri, ilk olarak sorunlu hattı iptal etti. Yeni proje kapsamında, Harikalar Diyarı Parkı içinde 600 milimetre çapında bir yağmur suyu hattı döşenecek.

harikalardiyari-4.jpg

2014 yılından bu yana kullanılan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu, düzenli rögar temizliğine rağmen aşırı yağışlarda sık sık su baskınlarına maruz kalıyor. 2021’de bir, 2022’de üç ve 2024’te beş kez su baskını yaşandı. Bu baskınlar, hem istasyon kullanıcılarını mağdur etti hem de istasyondaki elektrik ve elektronik ekipmanlarda büyük hasara yol açtı. Yeni yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla, metro istasyonunun su baskını sorunları kalıcı olarak çözüme kavuşacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.