Sincan Türk Musikisi Konservatuvarında yeni dönem başladı

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı, genç yetenekler için büyük bir fırsat sunarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına start verdi.

Sincan Türk Musikisi Konservatuvarında yeni dönem başladı
Yayınlanma:

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı, genç yeteneklere kapılarını açarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına başladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile yapılan iş birliği sayesinde, bu yeni dönem öğrencileri hem teorik hem de enstrüman ve ses eğitimi alanlarında kapsamlı bir eğitim görecekler.

muzigin-ritmi-konservatuvarda-image-2024-10-04-at-10-33-14.jpeg

Türk müziğine gönül verenlerin hayallerine dokunan konservatuvarda, yetenek sınavlarını başarıyla geçerek kabul edilen 39 öğrenci, profesyonel müzik eğitimi almanın heyecanını yaşamaya başladı. Bu öğrenciler, önümüzdeki 3 yıl boyunca Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hocalarından eğitim alarak müzikal yeteneklerini geliştirecekler.

muzigin-ritmi-konservatuvarda-image-2024-10-04-at-10-33-15.jpeg

Konservatuvarda verilen eğitim, öğrencilerin müzik sevgisini akademik düzeyde bilgi ve beceriye dönüştürmelerine olanak sağlıyor. Program kapsamında teorik derslerin yanı sıra çeşitli branşlarda da eğitimler veriliyor. Ses eğitimi, keman, kanun, ud, ney ve vurmalı sazlar gibi enstrümanlar üzerine branşlaşma fırsatı sunan konservatuvarda, öğrenciler aynı zamanda Türk müziği solfeji ve diktesi, usulleri, nazariyatı, Türk müziği form ve eser analizleri gibi derslerle bilgi birikimlerini artıracaklar.

muzigin-ritmi-konservatuvarda-image-2024-10-03-at-09-34-15.jpeg

Bunların yanı sıra, Türk müziği kültürü, stüdyo ve ses kayıt teknikleri gibi derslerle de öğrenciler modern müzik teknolojilerine hakim olma fırsatını elde edecekler. Bu sayede öğrenciler, hem geleneksel Türk müziğini derinlemesine öğrenip hem de müziğin modern dünyasındaki yerini anlayarak kapsamlı bir eğitimle mezun olacaklar.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.