SON DAKİKA... Ankara kulisleri hareketlendi: SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında seyyanen zam için yeniden masaya oturulacak!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayı enflasyonunu açıklamasının ardından gözler memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 37,57 zam oranının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'seyyanen zam' talep ediyor.

SON DAKİKA... Ankara kulisleri hareketlendi: SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında seyyanen zam için yeniden masaya oturulacak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

TÜİK'in, aralık ayı enflasyonunu açıklamasıyla birlikte yıllık enflasyon da belli oldu. Enflasyon oranına göre 2024 yılı maaşları netleşen SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur emeklilerinin yüzde 49,25, kendilerinin yüzde 37,57 oranında zam almasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

GÖZLER ANKARA'DA

15 milyon 200 bin emekli ve 4 milyon memurun yeni yıl maaşlarının belli olmasının ardından milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, yeni zamma tepki gösterdi. Memur emeklisi ile eşit oranda zam talebinde bulunan SKK ve Bağ-Kur emeklileri 'seyyanen zam' talebinde bulundu. Ankara kulisleri ise yeni düzenleme için hareketli...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE SEYYANEN ZAM MI GELİYOR?

2023 yılında 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 2024'te yüzde 37.57 artarak 10.317 TL oldu. En düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi. Ankara kulislerinde hükümetin, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin zam oranını eşitlemek adına yeni bir çalışma başlattığı konuşuluyor.

Bu çalışmaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 45 ile yüzde 50 arasında bir iyileştirme söz konusu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.