Tarihi Şafaktepe Tünel Merkezinde müzik keyfi

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan tarihi Şafaktepe Dekovil Hattı, Tünel Sanat Merkezine dönüştürüldü. Açılış töreninde konser veren Doç. Dr. Vasfi Hatipoğlu, Anadolu'dan Cumhuriyet'e 100 yılda ve ikinci 100 yıla yakışacak bir müzik icra ettiklerini söyledi.

Tarihi Şafaktepe Tünel Merkezinde müzik keyfi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Mamak Belediyesi tarafından restore edilen Şafaktepe Dekovil Hattı, 15 dakikalık bir konserle Tünel Sanat Merkezi olarak açıldı. Konseri, Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı İcra Heyeti verdi.

tunel2.jpg

'ANKARAMIZA HAYIRLI OLSUN'

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve beraberindeki heyetin keyifle dinlediği konserin ardından anadolugazete.com.tr’ye açıklama yapan Doç. Dr. Vasfi Hatipoğlu, "Burada gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlik çok kıymetli bir etkinliktir. Anadolu'dan Cumhuriyet'e 100 yılında ve ikinci 100 yıla yakışacak bir icrayla işe başladık. Tünel açılışına da çok yakışır tarihi bir ortamda tüm Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı icra heyeti ile birlikte kıymetli bir müzik gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu sanat tünelinde Mamak Belediyesi'ne ve Ankaramıza hayırlı olmasını temenni ederiz." dedi.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ATATÜRK’ÜN VARLIĞINI ORTAYA KOYAN REPERTUAR

Konserde daha çok türküler icra edildiğini belirten Hatipoğlu, "Hem Anadolu irfan geleneğine yakışacak bir repertuar, hem de Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’ün varlığını ortaya koyabileceğimiz bir repertuar seçmeye çalıştık. Kısa bir zaman olması vesilesiyle de 15 dakika içerisinde sanat icraatini gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

tunel3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.