Tasarruf tedbirleri kapsamında Çubuk Turşu ve Kültür Festivali iptal edildi: Halkımızın bu kararı mazur görmesini istiyoruz

Bu yıl düzenlenmesi planlanan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, hükümetin Tasarruf Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda iptal edildi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında Çubuk Turşu ve Kültür Festivali iptal edildi: Halkımızın bu kararı mazur görmesini istiyoruz
Yayınlanma:

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve festival komitesiyle yaptığı toplantıların ardından, festivalin yapılmaması yönünde oy birliğiyle karar alındığını açıkladı.

Başkan Demirbaş, geçen yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçiyi ağırlayan festivalin, yöresel değerlerin tanıtımı ve ekonomiye katkı sağlaması açısından önemli olduğunu vurguladı. Ancak, sanatçıların katılımı, tanıtım maliyetleri, ikramlar ve lojistik giderlerin oluşturduğu yüksek maliyetler göz önüne alındığında, tasarruf tedbirlerine yerel düzeyde güçlü bir destek vermek amacıyla festivalin bu yıl ertelendiğini belirtti. Demirbaş, "Halkımızın bizlere emanet ettiği yetkiyi en iyi şekilde ve yerinde kullanmak adına alınan bu kararı hemşehrilerimizin mazur görmesini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da güçlü bir festivalle geri döneceğiz." dedi.

Öte yandan, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki çiftçilerin ürünlerini sattığı pazar yeri, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Atatürk Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi'ndeki pazar yerinde üreticiler, doğal sebze ve meyvelerini çevre il ve ilçelerden gelen esnaf ve vatandaşlara sunuyor. Üreticiler, bu pazar sayesinde kazanç sağladıklarını belirterek, belediyeye teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.