TÖHOB destek bekliyor: Ankara’da bilet fiyatı 33 TL olmalı!

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, ekonomik koşulların zorluğu ve ücretsiz taşımaya çözüm bulunmaması nedeniyle toplu taşımanın sürdürülebilirliğinin tehlikede olduğunu belirtti. Kara, Ankara Masası’na yaptığı açıklamalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) acilen gelir desteği talep ettiklerini ifade etti.

TÖHOB destek bekliyor: Ankara’da bilet fiyatı 33 TL olmalı!
Yayınlanma:

TÖHOB, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla, ücretsiz taşımaya çözüm bulunmadıkça toplu taşımanın sürdürülebilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Yapılan açıklamada, belediyelerin aylık gelir desteğinin bir günlük taşımayı karşılamadığı belirtilirken, esnafların iflasa sürüklendiği ifade edildi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Kurtuluş Kara, hükümetin üç yıldır zam yapmadığını ve bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını belirtti. Büyükşehirlerde 4.500 TL, normal illerde 3.300 TL, küçük illerde ise 2.700 TL Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ödeme yapıldığını söyleyen Kara, bu desteklerin bir günlük yolcu taşıma bedelini karşılamadığını ifade etti.

ozel-halk-otobusu.jpg

YÜZDE 40 TEKLİFİ YETERSİZ

Kara, yarın Ankara'da yapılacak UKOME toplantısında yüzde 40 zam teklifi geleceğini belirterek, bu oranın yetersiz olduğunu söyledi. "Bugün Ankara’da bir yolcunun bilet fiyatı 33 TL olması lazım," diyen Kara, esnafın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

ankara-ozel-halk-otobusu.jpg

Türkiye genelinde esnafların iş haklarını feshettiğini ve araçlarını satarak hatlarını iptal ettirdiğini belirten Kara, "Eskiden böyle bir şey yoktu. Esnaflarımız, gelirler giderleri karşılamadığı için sektörden çekiliyor," dedi. Karadeniz Ereğli’de esnafların ayın 1'i itibarıyla şehit ve gazi aileleri hariç ücretsiz yolcu taşımayacaklarını belirttiğini aktardı.

ABB’DEN DESTEK BEKLİYORUZ

Ankara'da üç yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendilerine destek verdiğini ifade eden Kara, son dört aydır herhangi bir destek almadıklarını söyledi. "Acilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinden esnaflarımıza bir gelir desteği talebi arzu ediyoruz," diyen Kara, aksi halde esnafın kredilerini ödeyemeyeceğini ve akaryakıt alamayacak duruma geleceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.