Geri dönüşümle yeniden doğan portreler

Sanatçı Özkan Görmez'in muhteşem dokunuşlarıyla oluşturulan ve Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ziyarete açılan ‘Toplumdan Yansımalar Portre Sergisi’, geri dönüşüm malzemelerinin önemini bir kez daha gösterdi.

Geri dönüşümle yeniden doğan portreler
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sanatçı Özkan Görmez’in eserlerinin olduğu sergi, Ankaralı sanatseverlere sıradan malzemelerin göz alıcı sanat eserlerine dönüşümünü izleme fırsatı verdi. Özkan Görmez, atıl durumda olan kâğıtlar, kartonlar ve benzeri malzemeleri kullanarak oluşturduğu portrelerle sanatın pahalı malzemelere ihtiyaç duymadığını, asıl gücün yaratıcı bakış açısında ve özgür ifade biçimlerinde yattığını gösterdi.

1-8.png

"SANAT VE GERI DÖNÜŞÜM BIR ARADA”

Özkan Görmez’in verdiği mesaj, sadece sanatı değil, aynı zamanda sürdürülebilirliği ve çevre bilincini de ön plana çıkarıyor. Sanatçının "Dünyada israf her alanda çok yaygınlaşmışken, sanatla atıkları değerlendirme çabasına girdim." sözleri, serginin arkasındaki derin anlamı özetliyor.

1-10.png

Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde her gün 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan bu sergi, sıradan nesnelerin sanata dönüşümünü görmek ve sanatın dönüştürücü gücüne tanık olmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir etkinlik oldu.

1-9.png

Sanatseverler "Toplumdan Yansımalar" sergisini Ankara Kızılay'da ziyaret edebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.