Turgut Altınok'tan Yavaş'a eleştiri: ''Belediyeler arasında ayrımcılık yaptın''

31 Mart Yerel Seçimleri için adayların saha çalışmaları hızla devam ediyor. Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, çalışmaları kapsamında Etimesgut Korkut Ata Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Turgut Altınok'tan Yavaş'a eleştiri: ''Belediyeler arasında ayrımcılık yaptın''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Korkut Ata Kültür Merkezindeki programa Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel birlikte katıldı.

"YAVAŞ METRO SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ"

Altınok, Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Etimesgut'un hızla büyüdüğünü ve 616 bin nüfusuyla birçok vilayetten daha büyük bir ilçe haline geldiğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra Etimesgut'ta hizmetlerin daha da hızlanacağını ifade eden Altınok, Etimesgut'a yapılacak projelerden bahsederek, İstasyon Caddesi'ni ışıklandıracaklarını, Etiler'de Atatürk Orman Çiftliği'ne ait araziyi Millet Bahçesi yapmak için kullanacaklarını ve Bağlıca'ya metro hattı getireceklerini söyledi.

Altınok ayrıca, ABB'nin 5 yılda 58 kilometre metro yapma sözünü yerine getirmediğini, ancak kendilerinin bu projeyi gerçekleştireceklerini vurguladı. Turgut Altınok, havaalanı metrosunun ihalesinin 31 Mart'tan sonra hızlı bir şekilde yapılacağını ve diğer metro hatlarının da bulunduğunu belirtti.

"ANKARA'DA 5 YIL BOŞA GEÇTİ"

Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Altınok, büyük projelerin yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarını da geliştireceklerini vurgulayarak, belediye başkanının sadece şehrin 5 yılını değil, aynı zamanda geleceğini de yönettiğini söyledi.

Ankara'nın son 5 yılının boş geçtiğini ve mevcut belediye başkanının mega veya büyük projeleri olmadığını dile getiren Altınok, bu durumu eleştirerek, Başkent'in yöneticisinin "Başkent'e değer katacak bir tane vizyon projesi yok!" şeklindeki açıklamalarına dikkat çekti.

Kendisinin sosyal projelerle emeklilere haklarını vereceklerini söyleyen Altınok, yardım yerine vatandaşın emeği ve alın teriyle kazandığı parayı onlara geri vereceklerini söyledi. Sosyal projelerinin olduğunu ve Ankaralıların parasını Ankaralılara vereceklerini de sözlerine ekleyen Altınok, söz vermenin gerekli olmadığını, eyleme geçtiklerinde her kesime yönelik sosyal projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

"HAKKIMDA 20 YILDIR SORUŞTURMA YOK"

Turgut Altınok, 20 yıllık belediye başkanlığı süresince Keçiören'de herhangi bir soruşturma geçirmediğini ve temiz bir hizmet süreciyle görev yaptığını belirtti.

"Parayla pulla ilişkilendirilemeyecek kadar temiz bir hizmetkar olduğunu" ifade eden Altınok, uzun yıllar muhalefette olmasına rağmen herhangi bir soruşturmanın olmamasının ve rant yerinin olmamasının altını çizdi. Keçiören'i bir dünya şehrine dönüştürdüklerini vurgulayan Altınok, dürüstlüğün daha fazla hizmet getirdiğini savundu. Ankara'nın her köşesini eserlerle ve hizmetlerle donatacaklarını ifade eden Turgut Altınok, Etimesgut'ta da belediye başkanıyla işbirliği yapacaklarını söyledi.

"YAVAŞ AYRIMCILIK YAPTI"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilçe belediyeleri arasında ayrım yaptığını ifade eden Altınok, Yavaş'ın Etimesgut Belediye Başkanı'nı ayırdığını söyledi.

Önceki belediye başkanlarına ait makineleri alarak ayrımcılık yaptığını iddia eden Altınok, bu durumu eleştirerek kendi yönetimlerinde böyle bir ayrımcılığın olmayacağını vurguladı. Ankara'nın hizmetkarı olacaklarını, şehri kucaklayacaklarını ve her köşesini eserlerle ve hizmetlerle dolduracaklarını ifade eden Turgut Altınok, 31 Mart'ta bir destan yazma çağrısı yaptı.

SOSYAL KONUTLAR YAPILACAK

Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, Etimesgut Şeker Fabrikası çalışanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldiği konuşmasında, Ankara'nın son 5 yılının boş geçtiğini ve devlet bütçesi olmasına rağmen süper veya çılgın projelerin olmadığını eleştirdi.

En önemli projelerinden birinin, yıllardır ev sahibi olamayan dar gelirli ailelere sosyal konutlar yapmak olduğunu açıklayan Altınok, kira öder gibi veya uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapacakları projenin detaylarını ilerleyen zamanlarda açıklayacaklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak'ta yapılan konutların, hak sahiplerine ulaşamadığını ve bunun düzeltilmesi gerektiğini de hatırlatan Altınok, kira fiyatlarını düşürerek binlerce dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapacaklarının sözünü verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.