Türk Müziği Korosu CSO'da konser verdi

Kahramankazan Türk Müziği Korosu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Tarihi Salonu'nda unutulmaz bir konser gerçekleştirdi.

Türk Müziği Korosu CSO'da konser verdi
Yayınlanma:

60 yıl boyunca CSO'ya ev sahipliği yapan tarihi binanın kapıları, Kahramankazan Türk Müziği Korosu için açıldı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan koronun, ilçede verdiği ilk konserin ardından 2'nci konserini CSO Tarihi Salonunda verdiği belirtildi.

SANAT KÜLTÜREL MİRASI YAŞATAN GÜÇLÜ BİR ARAÇ

Konser, Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Devlet Çok Sesli Korosunun 'Birlikte Söyle' etkinliğine davet edilen koro tarafından gerçekleştirildi. İlk konserini müstakil olarak 20 Ocak Cumartesi günü veren koro, Pazar günü ise Devlet Çok Sesli Korosuna eşlik ederek ikinci konserini sundu. Etkinlik, biletlerin bir hafta öncesinden tükenmesi ve sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan Kahramankazan Türk Müziği Korosu'nu önemli bir kültürel değer olarak nitelendirdi. Bir konserin sadece müzik değil, aynı zamanda bir kültür ve sanat şöleni olduğunu belirten Oğuz, sanatın toplumları bir araya getiren, duyguları ifade eden ve kültürel mirası yaşatan güçlü bir araç olduğunu vurguladı. Koronun, uzun süren azim ve istikrarla bugünlere gelmiş sanatçılarının performanslarıyla kültürel mirası yaşatma misyonunu yerine getirdiğini ifade etti. Başkan Oğuz, konserde emeği geçen sanatçılara, koronun değerli şefine ve etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Kahramankazan Belediyesi olarak kültürel zenginliği pekiştiren etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.