Uluslararası Geçmişten Geleceğe İpek Yolu Sempozyumu yapıldı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘‘Uluslararası Geçmişten Geleceğe İpek Yolu Sempozyumu’’ Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu tarafından verilen müzik konseri ile taçlandırıldı.

Uluslararası Geçmişten Geleceğe İpek Yolu Sempozyumu yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘‘Uluslararası Geçmişten Geleceğe İpek Yolu Sempozyumu’’ Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu tarafından verilen müzik konseri ile taçlandırıldı. Konser sonrası Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu tarafından müzisyen gruba plaket takdim edildi.

Sonrasında sempozyuma uluslararası düzeyde katılım sağlayıcıların ve gözlemcilerin değerlendirmelerine geçildi. Konuşmacıların ilk ifadelerinde söz konusu sempozyumu düzenleyici olarak Üniversitemiz Rektörlüğüne teşekkürleri yer aldı. ‘‘Uluslararası Geçmişten Geleceğe İpek Yolu Sempozyumu’’nun sadece bilimsel bilgilendirme amaçlı bir çalıştay olmadığının, Türk Dünyası Devletleriyle kadim ilişkiler kurmak adına geçmişten günümüze ve geleceğe Tarih, Edebiyat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset, Ekonomi, Sanat, Halk Bilimi, Hukuk, İlahiyat dahil pek çok alanda İpek Yolunun uluslararası etkileşime yönelim sağlayacağının vurgusu yapıldı. Bu doğrultuda uluslararası katılımcılar, ülkelerine döndüklerinde sempozyumdan edinilen etkileşim ve tecrübe birikimlerini akademik tez konusu yapacaklarını ve Türk Dünyası Devletlerinin Rönesans ittifakının İpek Yolu ile mümkün olacağına dair makaleler yayınlayacaklarını ifade ettiler.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu, sempozyumun tertipleyicisi olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin’e, sempozyum kapanış törenine katılan Prof. Dr. Hisao Komatsu (Japonya), Prof. Dr. Anvarbek Mokeev (Kırgızistan), Prof. Dr. Chong Jin Oh(Güney Kore), Prof. Dr. Zaynabidin Abdirashidov (Özbekistan), Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salahaddin Bekki, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Asım Balcı’ya ve çeşitli üniversitelerden sempozyumda görev alan akademisyen ve üniversitemiz öğrencilerine teşekkürlerini iletti. Rektör Yardımcısı Kurtoğlu konuşmasında, Üniversitemizin ev sahipliğinde bu tür etkinliklerin süreklilik arz edeceğinin altını çizdi.

Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Japonya, Güney Kore, İspanya, Hindistan, Moğolistan ve İsviçre ülkelerinden elli bir yabancı uyruklu ve Türkiye’den yirmi iki üniversiteden otuz sekiz Türk Akademisyenin görev aldığı, ayrıca yirmi üç çevrim içi sunumun yapıldığı,  uluslararası düzeyde dört ortak bildiri metninin okunduğu kapsamlı ve zengin içerikli etkinliklerle gerçekleştirilen sempozyum, görev alan akademisyen ve üniversitemiz öğrencileri eşliğinde sona erdi.

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.