Vali Şahin Keçiören İlçe Emniyet Amirliği binasını hizmete açtı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyarbakır'da görev sırasında şehit olan polis memuru Dursun Candan adının verildiği Keçiören İlçe Emniyet Amirliği binasını hizmete açtı.

Vali Şahin Keçiören İlçe Emniyet Amirliği binasını hizmete açtı
Yayınlanma:

Dursun Candan Polis Merkezi Amirliği, 2018 yılında Diyarbakır ilinde yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Dursun Candan'ın anısına yapıldı. Binanın yapımına 2023 yılının Ocak ayında başlanmıştı.

Açılış törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Dr. Mehmet Akçay, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve şehit yakınları katıldı. Vali Şahin, yaptığı konuşmada, "Bu polis merkezi, 11 mahallede yaşayan 146 bin vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak için 87 personel ile hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, açılışta şunları söyledi: "Bu polis merkezimizin de bu hizmete yeni bir halka ilave edecek bir güzel merkez olacağına şimdiden inanıyor. Buradaki arkadaşlarımıza da ayrıca başarılar diliyorum. Bizim amacımız sadece asayiş hizmetleri, polisi hizmetleri değil, aynı zamanda sağlıktan turizme, eğitimden spora kadar her alanda Ankara'yı en iyi seviyeye taşımak ve Ankaralılara en güzel hizmeti vermek için gerekli projeleri üretip vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Bu konuda azimle ve gayretle çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz."

vasipsahin.jpg

SAHTE GIDA OPERASYONUYLA İLGİLİ DETAYLAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, dün Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sahte gıda operasyonuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 97 milyon TL olan 300 ton sahte gıda ele geçirildi. Şahin, operasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "155 ton peynir, 140 ton tereyağı, 2.5 ton içi peynir dolgulu biber, 350 kilogram zamanı geçmiş sucuk, 100 kilogram zamanı geçmiş salça ve bunlara basılıp piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yaklaşık 2 milyon 850 bin adet değişik markalarda etiket ele geçirildi. Ayrıca, operasyon kapsamında kullanılan 30 adet makineye de el konulmuştur."

DİŞ PROTEZ MALZEMELERİ VE ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASI

Vali Şahin, polis ekipleri tarafından dün piyasa değeri 40 milyon lira olan diş protez malzemelerinin ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, daha önce mahkumiyet almasına rağmen denetimlerde yakalanmamış kişilerle ilgili de bilgi verdi.

Şahin, aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda Mayıs ayında toplam 3 bin 724 kişinin kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.