Yakup Türkal, 100. Yıl İmza Ormanı Projesini duyurdu

Kırşehirli iş insanı Yakup Türkal, ATO Congresium'da '100. Yıl İmza Ormanı' için iftar yemeği daveti düzenledi.

Yakup Türkal, 100. Yıl İmza Ormanı Projesini duyurdu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Kırşehirli iş insanı ve 13. dönem Cumhurbaşkanı Aday Adayı Yakup Türkal, kendisini destekleyenlere verdiği fidan dikme sözünü tutarak, Ankara Keçiören Bayraktepe'de Yakup Türkal 100. Yıl İmza Ormanı'nı oluşturduğunu duyurdu.

Etkinliğe Metin Çobanoğlu, Hayrettin Türe, Hayrettin Yıldırım, Mehmet Gazioğlu, Mehmet Çevik, Ramazan Mirzaoğlu, Cengiz Altınkaya, Oltan Sungurlu, Beyhan Aslan ve Mahmut Öztürk de katılım sağladı.
Ankara Congresium’da iftar yemeği veren Yakup Türkal, Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışında '100 İmza Ormanı'yla birlik ve beraberliği simgeleyen bir proje başlattığını açıkladı.

t1.jpg

Nazım Hikmet'in "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine" sözünden ilham alarak, her fidanın kardeşliği ve farklılıkların uyumunu temsil etmesi hedefleniyor. İmza Ormanları, din, mezhep, etnik köken gibi farklılıkların bir arada yaşandığı bir hayalin somutlaşması olarak gördüğünü dile getiren Yakup Türkal, "Tabiat ananın içinde bulundurduğu canlıları hava, su, toprak ile koşulsuz şartsız sarmalayıp yaşam kaynaklarını sunması gibi devletimizin de her bir vatandaşı yüksek bir refah seviyesi sunacak imkânlarla kucakladığı bir Türkiye hayal ediyoruz. İmza ormanlarının ilhamı bu düşlerden filizlenmiştir.

Ormanlar bize gösterir ki, içinde bulunan her canlı ormanın değerine değer katar. Bazen bir orkestra gibi; rüzgâryla, ahengiyle, canlılığıyla ve en önemlisi bir arada yaşamaktan güç almasıyla mutlak bir uyum içinde var olur. İmza Ormanları da; din, mezhep, etnik köken veya diğer farklılıkların beraberlik içinde ve kardeşce yaşamasının hayalidir. Bir toplumun, toprağa yeni düşen bir fidana emek verip onu büyütürcesine şefkat ve hoşgörü ile yaşamasının umudunu temsil eder" ifadelerini kullandı.
Yakup Türkal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İmza Ormanları; farklılıkların beraberlik ve kardeşlik içinde yaşandığı bir hayalin somutlaşmasıdır. İmza heyecanlandırıyor. Ormanları; bu proje binlerin bir araya gelerek hayalimizi gerçekleştirmesi bizi çok heyecanlandırıyor. Ağaçlar yaşasın ki insanlar yaşasın, insanlar yaşasın ki devlet yaşasın! Şimdi, bu hayale ortak olacak binlerin bir araya gelme heyecanı ve beraberliğin içimizde yarattğı coşku ile 100. Yıl İmza Orman Projemizi başlatıyoruz. Var mısınız binlerce hayalimizi topraklarımızda yeşertmeye" dedi.

adsiz-tasarim-18.jpg

Yemeğe Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, anadolugazete.com.tr editör ve muhabirleri de konuk oldu.

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Başkanı Ali Çetin, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek ve kadın kolları üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

adsiz-tasarim-17.jpg

İftar yemeği daveti sonrasında Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ramazan özel konseri gerçekleşti.

2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.