Yargıtay, JİTEM davasında beraat kararlarını onadı

Yargıtay, aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve emekli Albay Korkut Eken'in de bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davada, beraat kararlarını onadı.

Yargıtay, JİTEM davasında beraat kararlarını onadı
Yayınlanma:

1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili olarak yargılanan sanıklar hakkında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, beraat kararı vermişti. Ancak bu karar, istinaf mahkemesi tarafından bozulmuş ve yeniden yargılama yapılmıştı. Yeniden yapılan yargılama sonucunda, mahkeme bir kez daha sanıkların beraatına karar verdi. Yargıtay, bu kararı yerinde bularak beraat hükmünü onadı.

Yargıtay, kararında şu gerekçelere yer verdi: Yargılama sürecinde yapılan işlemlerin usul ve yasaya uygun olduğu, savunma ve iddiaların incelenen deliller ışığında değerlendirildiği, toplanan delillerin hükme esas alındığı ve yeterli olduğu ifade edildi. Mahkeme ayrıca, sanıkların suçlu olduğuna dair şüphe uyandıracak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararlarının hukuka uygun olduğunu belirtti.

Yargıtay'ın bu kararıyla, sanıkların suçsuzluğuna dair verilen beraat hükümleri kesinleşmiş oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.