Yenimahalle Aşık Veysel'i andı

Aşık Veysel'in ölümünün 50. yılı dolayısıyla, Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde bir anma programı gerçekleşti.

Yenimahalle Aşık Veysel'i andı
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi, Aşık Veysel'in ölümünün 50. yılında Ozan-Der'in düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal,Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER) Başkanı Hüsnü İyidoğan, Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özarslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

fethiyasar.jpg

AŞIK VEYSEL BÜYÜK BİR HALK OZANI

Başkan Yaşar, program öncesi katılımcılara seslenerek Aşık Veysel'in büyük bir halk ozanı olduğunu belirtti. Yaşar, Aşık Veysel'in gözlerini görememesine rağmen kalp gözüyle ışık tuttuğunu ve Anadolu'nun bilgelerinden biri olarak karanlık ve yoksulluk içindeki dünyasından ışık saçtığını ifade etti. Aşık Veysel'in eserlerinde Anadolu'yu, Anadolu insanını, doğayı ve aşkı anlattığını söyleyen Yaşar, onun Türküleriyle Anadolu insanının sesi olduğunu vurguladı. Aşık Veysel'in Atatürk devrimlerine bağlı bir aşıktı ve Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmanın en büyük erdem olduğunu belirtti. Son olarak, Aşık Veysel'i saygı ve rahmetle anarak, eserlerinin ülkemizin en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.