Yenimahalle Belediyesi Macun Mahallesi Hacı Ziya Yaman Merkez Cami ve Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'ni yeniliyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi Hacı Ziya Yaman Merkez Cami ve Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi inşaatındaki son aşamayı denetledi.

Yenimahalle Belediyesi Macun Mahallesi Hacı Ziya Yaman Merkez Cami ve Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'ni yeniliyor
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşların talepleri doğrultusunda Hacı Ziya Yaman Merkez Cami ve Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yeniden inşa edilmesine karar verildiğini belirtti.

DİL DİN IRK AYRIMI YAPILMIYOR

Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın her vatandaşın taleplerini karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan, Yenimahalle'nin kardeşlik ilçesi olduğunu ifade ederek, yıpranmış ve zamana yenilmiş camii ve cemevinin yeniden yapıldığını söyledi. Başkan, vatandaşların sağlıklı, temiz ve güvenli ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Yaşar, ilçede 15 yıldır eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, her vatandaşın vergilerini kullanarak her inanca eşit hizmet sunduklarını ifade etti. Yaşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalarak Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle'nin gelişimi için çalıştıklarını vurguladı. Ergazi ve Macun mahallelerinde yıpranan cami ve cemevlerini vatandaşların talepleri doğrultusunda yenileme işlemini gerçekleştirdiklerini belirten Yaşar, inşaat çalışmalarının sona yaklaştığını ve yakın zamanda bu iki ibadethanenin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.