Yenimahalle'de 100. yıl konseri düzenlendi

Yenimahalle'de Cumhuriyet'in 100. yılı için 100 kişiden oluşan bir koro konser verdi.

Yenimahalle'de 100. yıl konseri düzenlendi
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı için düzenlenen bir konsere ev sahipliği yaptı. Belediye, DEÇEMKO TSM, TEKSANDER TSM ve VEFA TSM koroları ile ortak olarak konseri gerçekleştirdi. Konser, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda yapıldı.

Etkinlikte, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, dernek ve koro başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

100. YILDA 100 KİŞİLİK KORO

Ülgen Özalp'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Cumhuriyetin 100. yılı, 100 kişilik bir koro eşliğinde coşkuyla kutlandı. Konser, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bir etkinlik olarak öne çıktı. Şef Seçil Ak Kutlu'nun yönetimindeki üç kardeş koro, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin unutulmaz eserlerini geçmişten günümüze kadar seslendirdi.

CUMHURİYET TÜKENMİŞ BİR ÜLKEDEN YENİDEN DOĞDU

Başkan Yaşar, konser öncesinde katılımcılara hitap ederek Cumhuriyet'in kökenine vurgu yaptı. Cumhuriyetin, tükenmiş bir ülkenin küllerinden ulus bilinciyle yeniden doğduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, ulus bilinci ve eşit yurttaşlık etrafında birleşerek bağımsızlık mücadelesini yönettiğini ifade etti. Atatürk'ün milletin kendi idaresini belirleyeceği ilkesini benimsediğini ve egemenliği millete vererek Cumhuriyet'in sağlam temellerini attığını vurguladı..

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.