Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün: "Turgut Altınok beni cezalandırmak için muhtarlık binasını yıktı"
Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, muhtarlık binasının Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok zamanında yıkıldığını, yerine ise park yapıldığını söyledi. Cemal Güler Parkı içerisine mahalle konağının yapılacağı ve içinde muhtarlık odasının da vaat edildiğini hatırlatan Aygün, “Mahalle konağının içinde öyle bir oda olmadı. Bizim şu an muhtarlık binamız yok.” dedi.
ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, muhtarlık binasının olmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anadolugazete.com.tr’ye anlattı. Aygün, Cemal Güler Parkı içerisinde bulunan Yeşiltepe Mahalle Muhtarlığının, Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde bazı uyuşmazlıklardan dolayı yıkıldığını belirterek, “Parkın içinde bulunan muhtarlığımız Altınok döneminde yıkıldı. Yerine ise park yapıldı. Muhtarlığımızın yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“MAHALLE KONAĞI YAPILDI FAKAT MUHTARLIK ODASI YOK”
Parkın içerisine mahalle konağının yapılarak içerisine muhtarlık odasının konulacağı vaadini hatırlatan Aygün, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Mahalle konağı binasının içine muhtarlık olacak dediler ama öyle bir oda olmadı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Keçiören Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Mesut Özarslan, adaylık sürecinde muhtarlığımızı ziyaret ettiğinde çok şaşırmıştı. Özarslan, böyle bir muhtarlığın Keçiören’e yakışmayacağını söylemişti. ‘Eğer seçilirsek ilk işimiz size muhtarlık binası yapacağız’ diye söz verilmişti."
“SEÇİM SONRASI HİÇBİR GİRİŞİMDE BULUNULMADI”
Seçimin ardından 7-8 ay geçmesine rağmen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın hiçbir girişimde bulunmadığına işaret eden Aygün, “Sadece ihaleye çıktı ve büyük işlerle uğraşıyoruz gibi bürokratik cevaplarla geçiştiriliyoruz. En büyük eksikliğimiz mahalle muhtarlığımızın olmaması, tek odamız mevcut. Misafirlerimiz muhtarlığımızı ziyaret ettiğinde onların yanında çay demleyip ikram etmek zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.
"YEŞİLTEPE MAHALLESİNE MUHTARLIK BİNASI İSTİYORUZ”
Muhtarlık binası olmadığı için bir yer bulup kiraladıklarını söyleyen Aygün, “Muhtarlık binası ilk yıkıldığında 2 yılı aşkın süre kirayı kendi bütçemden ödüyordum ancak ekonomik şartlar zorlaştıkça bu durum imkansızlaştı. Bu giderlerin içinde kırtasiye, fatura gibi ödenekler de vardı. Dayanamaz hâle geldim ve onun için bir sponsor bulmak zorunda kaldım. Dışarıya onun reklamını astık, karşılığında ise kiramız ödeniyor. Devlet yetkililerimizden ricamız Yeşiltepe Mahallesi'ne muhtarlık binasının yapılmasıdır.” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.