Yılbaşında servis araçlarının sözleşmesi bitiyor: Kriz kapıda!

Kamuda servis araçlarının iptal olması durumuyla esnafın olumsuz yönde etkilenebileceğini söyleyen Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, “Esnafımız bu konuda büyük bir endişe ve tedirginlik içindedir. Bu işin aslı ocak ayında belli olup yılbaşında 5 bin servis aracın boşta kalma durumu söz konusu olabilir.” dedi.

Yılbaşında servis araçlarının sözleşmesi bitiyor: Kriz kapıda!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında servis araçlarının kaldırılması konusunda yaşanan tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Ankara’daki servis işletmecileri bir araya gelerek tasarruf tedbirleri kapsamında, kamuda servis hizmetinin kaldırılmasını protesto etmişti. Fakat yapılan eyleme rağmen kamu servis araç iptali durdurulamadı. Yeni yıla gelindiğinde kamudaki servis araçlarının tamamının sözleşmesini bitmiş olacağını belirten Başkan İlyas Aktürk, şu anda 400’e yakın aracın boşta beklediğini ve yılbaşında bu sayının 5 bini bulacağını bildirdi.

okul-servisi.jpg

KAMU SERVİS ARAÇ İPTALİ ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKABİLİR

Devletin yayınlamış olduğu kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kamu servis araçlarının iptali hakkında Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

Kamu servis araç sürelerinin yılbaşında yüzde 99 oranında biteceğine dikkat çeken Başkan Aktürk, sözleşmelerin yeni yılda bitmesinden dolayı kendilerini büyük bir tehlikenin beklediğini vurguladı. Aktürk, kamu servislerinin iptali, sözleşmesinin yenilenmemesi ya da ihalelerin yapılmaması durumunda esnafın ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

BEKLENTİ YÜZDE 50 VERİLEN ZAM YÜZDE 40

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da öğrenci servis ücretine yüzde 40 oranında bir zam yapıldı. Fakat Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ise beklentilerinin yüzde 50 olduğunu belirtti. Aktürk, yapılan bu zam kararına rağmen; artan maliyetler, okul servislerinde yardımcı personel çalıştırma zorunluluğu ve bakım maliyetlerindeki artışlar sebebiyle esnafın zorluklar yaşadığına işaret etti.

ANKARA’DA YAKIN VE UZAK MESAFE ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara’da yakın ve uzak mesafe fiyatları hakkında Aktürk, şu ifadelere yer verdi: “Yakın mesafe bin 860 lira, uzak mesafe 2 bin 756 liradır. Servis görevlisi için ise ekstra olarak 730 lira isteniyor.”

Aktürk, servisçi esnafının ekmeği alınmadan düzenli, tertipli ve disiplinli bir şekilde yürütülmesini sağlamayı temenni ettiğini ve verilen zammın Ankara halkına hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.