Yukarı Dikmen’den Sakarya’ya…

Çankaya Yukarı Dikmen Mahallesi’nin (Dikmen Köyü) ismi anlık bir karar ile Sakarya Mahallesi oldu. anadolugazete.com.tr olarak mahalleliye seçim öncesi değişimi sorduk.

Yukarı Dikmen’den Sakarya’ya…
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Mahallenin adının değiştirilmesi için Çankaya Belediye Meclisi’nde alınan kararın üzerinden 1 aydan fazla geçmesine rağmen bölgede tabela değişiklikleri hala devam ediyor. Bölgenin en önemli özelliklerinden biri olan 27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde adım attığı ilk yer olmasıyla biliniyor. Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayanların torunu olan Koray Taksi Esnafı İsa Ataman, “Benim dedelerim burada Atatürk’ü karşıladı. Ben doğma büyüme buralıyım ve atalarımın hepsi burada doğdu büyüdü. O yüzden isminin değişmesini istemiyorum. Sakarya Mahallesi zaten var. Böyle bir değişikliğe ne gerek vardı?” diye konuştu. Seçim öncesinde böyle bir değişiklik yapılmasının herhangi etkisi olacağını bilmediğini söyleyen Ataman, “Muhtarın bile haberi yoktu. Köylünün ve burada yaşayan halkın hiçbirinin haberi yoktu.” dedi.

untitled-1-007.jpg

“SEÇİM ÖNCESİ KARIŞIKLIĞA YOL AÇAR”

1987 yılından itibaren Yukarı Dikmen Mahallesi’nde çalışan H.S., Sakarya Mahallesi’nin Ankara’da zaten var olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle başladı: “Yukarı Dikmen ismi bölgeyle özdeşleşen ve yeni olmayan bir mahalle. İnsanlar ya bilmiyor, bilse de neden değiştirildiğini bilmiyor. Yerel seçimler öncesi bu durumun kafa karışıklığına yol açacağını düşünüyorum. Mantığını veya bu durumun kimi memnun ettiğini anlayabilmiş değilim. Atatürk’ün ilk ayak bastığı alanlardan biri ve manevi değeri var.”

untitled-1-006.jpg

“DEĞİŞİMİN SEBEBİNİ ANLAYAMADIM”

Bölgede yaşayan halktan biri olmasa da Kaya Ö., değişikliği anadolugazete.com.tr muhabirinden öğrenmesi ile “Burayı yıllardır Yukarı Dikmen olarak biliyoruz. Değişimin sebebini anlayamadım. Sakarya Mahallesi zaten bildiğim kadarıyla var. Seçim öncesi değişim oldu ama seçime daha var. Bence kafa karışıklığına sebep olacak bir durum yok.” diye vurguladı.

untitled-1-008.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.