Zafer Partisi’nden Yenimahalle’de kadınlara şık kutlama

Zafer Partisi, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yılını Yenimahalle’de şık hareketlerle kutladı.

Zafer Partisi’nden Yenimahalle’de kadınlara şık kutlama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zafer Partisi Yenimahalle İlçe Başkanlığı, Türk kadınına tanınan Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 85. yıl dönümü kutlamalarını Ankara Yenimahalle’de kadınlara karanfiller vererek yaptı.

Zafer Partisi Yenimahalle İlçe Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte, Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz renkli karanfiller kadınlara hediye edilerek kadınların siyasi hayattaki eşitliği için mihenk taşı anlamındaki 5 Aralık kutlandı.

Zafer Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Ergin Sargut, 5 Aralık’ın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, kadınlara verilen hakkın sonsuza dek değişmeyeceğini vurguladı.

Sargut, bu hakkın birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’de verildiğine dikkat çekerek bugünün önemini çiçek dağıtarak herkese hatırlattıklarını söyledi. Ergin Sargut, ayrıca kadın-erkek eşitliğinden de bahsederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına verilen Seçme ve Seçilme Hakkı'nın Türkiye Cumhuriyeti var oldukça değişmeyeceğini ifade etti.

Yenimahalleli kadınlar, Zafer Partisi'nin şık hareketinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.