Zafer Şahin'den çarpıcı çıkış: Mansur Yavaş yerini o başkana bırakacak

Milliyet Yazarı Zafer Şahin, "Yavaş’ın CHP’ye vedası" başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı. Şahin, kulislerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve CHP'den istifa edeceğinin konuşulduğunu öne sürerek Başkan Yavaş'ın yerine geçeceği iddia edilen ismi de açıkladı.

Zafer Şahin'den çarpıcı çıkış: Mansur Yavaş yerini o başkana bırakacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 7 Eylül’de yapılan CHP Tüzük Kurultayı'ndaki çıkışı gündemdeki yerini koruyor. Kurultayda "Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz." diyen Mansur Yavaş ile ilgili Gazeteci Zafer Şahin, çarpıcı ifadeler kullandı.

Şahin, "Yavaş’ın CHP’ye vedası" başlıklı bugünkü yazısında, Mansur Yavaş'ın CHP ile köprüleri fiilen attığını iddia etti. Şahin, Yavaş'ın kurultaydaki konuşma çıkışının üstü kapalı bir veda mesajı olduğunu öne sürdü.

mansur-ic.jpg

"ADAY OLMAYI KAFASINA KOYDU"

Yazısında, Ankara kulislerinde Yavaş'ın 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağının konuşulduğunu belirten Şahin, "Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğu, yıl sonunda CHP’den ayrılacağı ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddia ediliyor." dedi.

mansur-mesut-ic.jpg

YERİNE O BAŞKANI DÜŞÜNÜYOR

Zafer Şahin'in yazısında dikkat çeken bir diğer iddia ise Yavaş'ın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı öne sürülen isim oldu. Şahin, "Bu proje o kadar olgunlaşmış ki, belediyeyi bırakacağı isim bile bugünden belli!" diyerek Yavaş'ın ardından Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını iddia etti.

kilicdaroglu-yavas.jpg

"3 ADAYLI SEÇİME HAZIR OLUN"

Yavaş'ı CHP'de tutacak tek ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Şahin, "Teşbihte hata olmaz. CHP’nin eski lideri okeyde aranan dördüncü gibi. Kimin masasına oturursa onun oyunu oynanacak. Daha doğrusu önü açılacak. İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da gözü tam da bu yüzden Kılıçdaroğlu’nun üzerinde. 2028’de 3 adaylı bir Cumhurbaşkanlığı seçimine hazır olun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.