Zam yağmuru altında kalan velileri sevindirecek haber kantincilerden geldi!

Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, üst üste gelen zamların ardından velileri sevindirecek haberi anadolugazete.com.tr ile paylaştı. Şahin, kantin fiyatlarına yılbaşına kadar zam yapılmayacağını duyurdu.

Zam yağmuru altında kalan velileri sevindirecek haber kantincilerden geldi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, oda olarak enflasyonla mücadeleye destek vermeyi amaçladıklarını belirterek, kantin fiyatlarına yılbaşına kadar zam yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

Şahin, "Enflasyonla savaş vermek istiyoruz ve bu mücadelenin sonucunda da gözü dönmüş fırsatçı şube müdürlerine fırsat verilmemesini, yüksek kiralara engel olunmasını bekliyoruz." dedi.

ÖĞRENCİLERE BİR KANTİN DESTEĞİ DAHA!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği kantin desteği projesi kapsamında sosyal yardım alan öğrencilere kantinciler olarak indirim desteği sağlayacaklarını anadolugazete.com.tr'ye açıklayan Şahin, "Altındağ ve Mamak ilçesinde sosyal yardım alan öğrencilere kantinciler olarak bizler de bir indirim sağlayacağız. Bu şekilde bir katkı sunmak istiyoruz. Biz bu çalışmayı belediye başkanlarımız da destek verirse diğer ilçelerde de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

untitled-1.jpg

"ÖNCE KİRAYA ASTRONOMİK ZAM YAPIP SONRA KANTİN PAHALI DİYORLAR"

Kantin işletmecilerinin karşılaştığı kira artışları ve bu durumun okul kantinlerine yansımaları hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Şahin hem kantin işletmecilerinin hem de öğrenci velilerinin fiyat artışlarıyla zor durumda kaldığını belirterek, yüksek kira artışlarının kantin fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtti.

Türkiye genelinde 5 yılını dolduran kantinlerde büyük kira artışlarının yaşandığını, yüksek kira artışlarının ise kantinlerde merdiven altı ürünlerin kullanılmasının önünü açtığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Önce kiraya astronomik zam yapıp sonra kantin pahalı diyorlar. Mersin'de 40 bin liralık kira 130 bin TL'ye, Trabzon'da 15 bin liralık kira 50 bin TL'ye çıkardılar. Burada okul aile birliğinde olan velilere büyük görev düşüyor. Samsun'da 2 bin lira olan kira 11 bin TL'ye çıkarılmış. Kamu yararının gözetilmesi gerekiyor. Çocukların sağlıklı ve kaliteli ürünleri ucuza alması kamu yararıdır. Kira yükselince bu insanlar merdiven altı ürünlere yöneliyor. Kiralara uygulanan her yüksek artış okul kantinine gelip yüksek fiyatları görüp boynu bükük ayrılan öğrenci sayısını artırıyor. Biz bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına da burada görev düşüyor."

"BU MEVZUATIN UYGULANABİLİRLİĞİ YOK!"

Kantinde satışı yasak ürünlerle ilgili bakanlıkların acil düzenleme yapması gerektiğini belirten Şahin, "Çünkü bilim kurulu kararının menüsü zengin menüsü. Hem kaliteli ürün hem de ucuz ürün olması imkansız. Burada bir devlet katkısı olmadan altından kalkılması mümkün değil. Keşke uygulansa, biz de destekleriz. Bu uygulanamayan genelge, okul idaresi tarafından kötüye kullanılıyor. Kimi yerde rüşvete kimi yerde mobbinge neden oluyor. Okul müdürü, kirayı yüzde 300 artırmazsan sana sakız bile sattırmam diyor. Artış olmazsa tutanak tutulup sözleşme feshediliyor. Ben buna mevzuat ayıbı diyorum. Çocuk karşı bakkaldan ürünü alıyor ve gelip kantinde yiyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor." dedi.

"İLK HAFTA KANTİNLERDE DENETİM İSTEMİYORUZ"

Son olarak Şahin, okulların açıldığı ilk hafta yapılan denetimlerin kantin işletmecilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Kantin daha yeni açılıyor, ürünler daha yeni tamamlanıyor. İlk hafta kantinlerde denetim istemiyoruz. İnsanlar eksikliklerini tamamlasın, ardından denetim gerçekleştirilsin." çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.