Süreyya Terzioğlu

Süreyya Terzioğlu

Artık bir yerden başlamalıyız, pes etmek yok!

Artık bir yerden başlamalıyız, pes etmek yok!

Jeff Bezos’un aldığı borç parayla bir garajda, online kitap satarak bugünkü durumuna geldiğini Amazon'u öyle kurduğunu biliyor muydunuz? Pek çok zorlukla karşılaşmasına rağmen o kırılmaz iradesi ve inanılmaz vizyonu sayesinde pek çok alanda faaliyet gösteren tam bir teknoloji devine hatta dünyanın en zengini unvanına sahip olmayı başardığını biliyor muydunuz?

Bize şu sözlerle başarısının anahtarından bahsetmiş: “Başarısız olsaydım pişman olmayacaktım ama şundan eminim ki denemeseydim pişman olacaktım.”

İlk dünya rekorunu 18 yaşından önce kıran minik dev adam Naim Süleymanoğlu, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun yaptığı, senaryosunu Barış Pirhasan’ın kaleme aldığı film ile milyonların dikkatini çekmeyi başardı. Bulgar Hükümeti’nin Türk isimlerini kullanılmasını yasaklaması nedeniyle adı Naum Shalamanov olarak bilinen Naim, tam 46 kez dünya rekoru kırdı ve başarıdan başarıya koştuğunu biliyor muydunuz?

Defalarca ölümün eşiğinden dönmüş olan bir uyuşturucu bağımlısı Khalil Rafati, çocuk yaşta bile birçok suç işlemiş. Rafati, günde 16 saat çalışmaya başladı ve ilgisini çeken sıvı takviye gıdaları ile hayat tarzıyla uyumlu girişimini kurdu ve enerji içeceklerin sahibi oldu.

6 yaşına kadar konuşamayıp 9 yaşına kadar okuyamadığı söylenen Albert Einstein, yanlış meslek seçmiş olduğunu ispatlarcasına “bu çocuk geri zekalı” şeklinde cümleler kuran öğretmenlerini ters köşe yağan bir bilim adamı çıkması çok enterasan değil mi? E=mc2 formülü ile tanınan, Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmesi ile de başarısını tarihe kazımış bir bilim adamıdır.

Coco Chanel’in dikiş dikmeyi annesinin ölümünden sonra gönderildiği manastırda öğrendiğini ve kısa bir müddet sonra diktiği subay kıyafetleri dikkat çekmeye başlayan Chanel, geceleri ise şarkı söyleyerek hayatını kazanmaya çalışmış hırslı kadın. Yaptığı tarz tasarımlar sayesinde madam Coco ismiyle açtığı mağazasını devasa, dünyaca ünlü markaya dönüştürmüştür.

36 Yayıncı Tarafından Reddedilen Arianna Huffington

Huffington Post’un genel yayın müdürü ve kurucu ortağı olana kadar onlarca defa yayıncılar tarafından reddedilmiş. İkinci kitabıyla karşılaştığı zorluklarla da pes etmeyi düşünmeyen bu hırs ve azim ile Huffington Post’ markasını oluşturmasına ve şu andaki konumuna ulaşmasına sebep oldu.

Boyunun kısa olması sebebiyle takıma bile alınmayan Michael Jordan, bir sene boyunca hiç yılmadan kendi çabalarıyla antrenman yapmaya devam ederek seçmelere girmeyi başarmıştır.

Jim Carrey zorluklarla mücadele ederken mizah yeteneğini kullandığını belirtirken yoksul bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşadığını da ekliyor. Ailesiyle birlikte uzunca bir süre minibüs içinde yaşamak zorunda kalmaları, okulu bırakmak ve çalışmak zorunda kalması onu yıldırmamış ve dünya çapında ün kazanmış ve Altın Küre’ye layık görülmüş bir başarıya götürmüştür.

En çok satan romanı defalarca reddedilen Stephen King’in

Carrie ismini verdiği en çok satan romanıdır. Denemekten hiç vazgeçmeyen King, bu iradesi sayesinde milyarlarca insanın okuduğu bir yazar konumundadır.

Steve Jobs evlat edinildiği aile tarafından çok sevilen onlar tarafından büyütülen, zekasına rağmen eğitim hayatında başarılı olamayıp üniversiteyi terk eden bir gençtir.Arkadaşı Wozniak ile birlikte Apple 1 adındaki bilgisayarı üretmiş satın aldığı animasyon stüdyosu ve kurduğu NeXT ile hiç yılmadan yoluna devam eden Jobs Apple’ın başına geçmeyi başardı.

Harry Potter ;J. K Rowling, Çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan bekar bir anne iken, Potter’ın taslağını eski bir daktiloda yazarak tamamladı. Defalarca reddedilen ama pes etmeyen bu azimli kadın şimdi dünyaca ünlü bir yazar.

Henry Ford defalarca iflas etmiş, kredi başvuruları bile reddedilmiş ama hiç pes etmemiş bir isim. Otomobil sektörünün en önde gelen isimlerinden biri haline gelmeyi başardı. Rüyalarının peşinden Koşan Steven Spielberg

33 yaşında inanılmaz bir başarı ile film yapımcılarından biri olan Spielberg, 17 yaşında tanıştığı stüdyoda duyduğu aşk ile hayalinin peşinde koşmaya başladı. Bugün tüm dünyanın hayranlıkla ve defalarca seyrettirdiği dev yapımlarını yaratmış oldu.

Google CEO’su Sundar Pichai

Rock’n Roll’un Kralı Elvis Presley

Bill Gates , Microsof kurucusu

Bir deli Dahi: Vincent Van Gogh

WhatsApp’ın Kurucusu Jan Koum sadece bir başarılı isim.

Bu yazı dizime yüzlerce isim eklenebilir bu başarı hikayelerinin nereden nereye gelindiğini gösteren, sizi kamçılamasını dilediğim minik bir araştırma ve yönlendirme yazısı. Burada anlatmak istediğim en temel amaç eğer umudunuzu yitirme noktasına geldiyseniz, eğer "hayır ben bunun üstesinden gelemem" demeye başladıysanız ya da kendinizi yorgun ve yılgın hissediyorsanız lütfen kısa kısa değindiğim bu başarı hikayelerine bir göz atın. Sadece silkelenip hadi artık ben buradayım ve başaracağım demenizle başlayacak bir çalışma temposuna ihtiyacınız var.

Pes etmek bizim doğamızda yok hadi pek birlikte bize yakışır işler çıkarmaya başlayalım.

Pazar günü kendi içimizden çıkan başarı hikayelerimizden bahsedeceğim. Başarılı bir ömür dileğiyle görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süreyya Terzioğlu Arşivi