15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı!

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yılında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen kalkışma gecesi Ankara’da gazi olan Yozgatlı Durak Tetik (40) ve Şenol Yeşil (37) yaşadıklarını anlattı. Kahraman gaziler, o gece gösterdikleri cesareti ve yaşadıkları zorlukları ilk günkü duygularla dile getirdi.

15 Temmuz gazileri o geceyi anlattı!
Yayınlanma:

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanan Durak Tetik, sağ bacağını kullanamaz hale geldi.

O gece ağabeyi, kardeşi ve yeğeni ile birlikte darbecilere karşı meydanlara koşan Tetik, "Bugün olsa canım feda, bir saniye düşünmeden bu vatan, bayrağım, ezanım için canımı feda ederim." diyerek kararlılığını vurguladı.

''TELEVİZYONLARI AÇTIĞIMIZDA BİR KALKIŞMA OLDUĞUNU GÖRDÜK''

Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden atılan kurşunlara hedef olan Şenol Yeşil ise o gece yaşadıklarını anlattı. Yeşil, "15 Temmuz’da o akşam, haberi aldığımda Ankara’da abim beni aradı, darbe girişimi oluyor dedi, şok oldum. Televizyonları açtığımızda bir kalkışma olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, halkı sokaklara, havalimanlarına inmesini söyleyince biz de hemen abdestimizi aldık, canımızı hiç düşünmeden vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu düşünerek yollara çıktık." dedi.

ŞEHİTLİKTE DUALAR OKUNDU

15 Temmuz gecesi vatanın bağımsızlığı için sokaklara dökülen binlerce kahraman arasında yer alan Yozgatlı gaziler, hain kalkışmanın 8. yılında Yozgat Şehitliği'ni ziyaret ederek 15 Temmuz ve diğer şehitler için dua ettiler.

Durak Tetik, "Bu olay darbe değildi, işgal girişimiydi. Biz Suriye, Irak’a dönmeyelim diye onun mücadelesini verdik," diyerek yaşadıklarının derin izlerini anlattı. Tetik, "Bugün şu kullandığım değneklerle acılarım, sancılarım devam ediyor. Bizim başka vatanımız, bayrağımız yok, onlara sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullanarak vatan sevgisinin altını çizdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.