Çankırı’da kaya tuzunda pişen Türk kahvesi büyük ilgi görüyor

Çankırı’nın ünlü kaya tuzunda pişirilen Türk kahvesi, bölgedeki kahveseverlerden yoğun ilgi görüyor. Çankırı’da bir işletmeci, geleneksel kumda pişirilen Türk kahvesine alternatif olarak, ilin meşhur kaya tuzunu kullanarak yeni bir lezzet deneyimi sunuyor.

Çankırı’da kaya tuzunda pişen Türk kahvesi büyük ilgi görüyor
Yayınlanma:

Çankırı’daki “Yer Altı Tuz Şehri” olarak bilinen, yerin 150 metre altından çıkarılan kaya tuzları, kahve pişirmenin temel malzemesi haline gelmiş. 350 dereceye kadar ısıtılan tuz ve kum karışımında pişirilen kahve, içerken farklı bir tat sunuyor. Müşteriler, bu yöntemle pişirilen kahvenin, geleneksel ateş ya da makineyle yapılan kahveden çok daha farklı ve lezzetli olduğunu belirtiyor.

aw332497-02.jpg

“TUZDA PİŞMESİ KAHVENİN TADINI DEĞİŞTİRİYOR”

İşletmeci Ahmet Uçar, 6 ay önce Çankırı’da açtıkları bu işletmeden memnun olduklarını ve ilgi gördüklerini ifade etti. Yerin altından çıkarılan kaya tuzlarıyla pişirilen kahvenin farklı bir deneyim sunduğunu vurgulayan Uçar, şunları söyledi: “Burada tuzda kahve yapıyoruz. Kumu ve tuzu 350 dereceye kadar ısıttıktan sonra cezveyi tuz ve kum karışımına gömerek yavaşça pişiriyoruz. Bu yöntemle pişen kahve, ateşte pişene göre tadını çok daha farklı hale getiriyor. Kahve daha hafif ve lezzetli oluyor. Müşterilerimiz de bu yeni kahve pişirme yöntemini çok beğeniyor, her gün bu şekilde kahve yapıyoruz.”

aw332497-05.jpg

“İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ OLDUĞUNU DUYDUM”

Tuzda pişirilen kahvenin lezzetini çok beğenen Sümeyye Satılmış, “Makine ya da ateşte pişen kahvede yapay bir tat hissediliyor. Ama tuzda pişen kahve çok daha doğal ve lezzetli. Ayrıca, bu kahvenin astım hastalarına iyi geldiğini duydum. İyileştirici bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Herkesin denemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Çankırı’da kaya tuzunda pişirilen Türk kahvesi, hem lezzeti hem de sağlığa faydalı olduğu düşünülen özelliğiyle kahveseverler için yeni bir lezzet keşfi oldu. Bu özgün kahve deneyimi, bölgedeki turistler ve yerli halk tarafından ilgiyle tercih ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.