Abdallık geleneği bu tarihi yapıda devam ediyor: Taş Mektep
Anadolu'nun farklı tarihi yapıları yıllardır varlığını korumaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde yer alan Taş Mektep. Farklı dokusuyla dikkat çeken bu yapıyı sizler için araştırdık...
ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Anadolu kültürü birçok farklı unsurun birleştiği bir zengin bir coğrafya olarak varlığını devam ettiriyor. Farklı tarihi yapılarıyla her dönem çekiciliğini koruyan bu topraklar, dünyanın dört bir yanından çok sayıda kişiyi ağırlıyor.
TARİHE YOLCULUK
Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde yer alan 'Taş Mektep' de Anadolu'daki müzik kültürünün deva ettirildiği nadir yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hacı Taşan Kültür Merkezi olarak da bilinen Taş Mektep, ziyarete gelenleri tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.
Taş Mektep, Kırıkkale'nin en çok dikkat çeken tarihi mekanları arasında yer alıyor. Bu mektep Sultan 2. Abdulhamid tarafından kız mektebi olarak inşa ettirilmişti. Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte ilkokul olarak faaliyet gösteren Taş Mektep günümüzde abdallık kültürünü devam ettirmek için düzenlenen etkinliklerle tanınıyor.
Yapıyı fiziksel özelliğini kazandıran unsurlardan biri de Ankara Taşı'ndan yapılmış olması. Yüzlerce yıldır varlığını sürdüren Taş Mektep farklı görseliyle de görenleri kendisine hayran bırakıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.