Akdağmadeni'ni sel vurdu, esnaf çileden çıktı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı altyapının yetersizliğiyle günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü, esnaf ise zor anlar yaşadı.

Akdağmadeni'ni sel vurdu, esnaf çileden çıktı
Yayınlanma:

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika boyunca süren sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde cadde ve sokaklarda etkili olan sel nedeniyle yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Sağanağın ardından bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı.

Sel nedeniyle tarım arazilerinin de zarar gördüğü belirtilen Akdağmadeni'nde ekili alanlar zarar görürdü, derelerde de taşkınlar meydana geldi.

belediye-ekipler.jpg

BELEDİYE EKİPLERİ YOĞUN MESAİDE

Akdağmadeni'nde etkili olan selin ardından belediye ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, vatandaşların mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İlçemizde öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika etkili olan şiddetli yağış ve dolu, bazı işyerlerinde ve konutlarda zarara sebep olmuş, vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması en büyük tesellimizdir. Belediye ekiplerimiz afet sebebiyle zarar gören vatandaşlarımıza yardıma devam ediyor. Rabbim daha beterinden korusun. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İş yeri ve konutlarında zarar olan vatandaşlar, AFAD'a bildirilmek üzere İlçe Kaymakamlığına durum tespiti için başvuru yapabilir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.