İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Yozgat’ta!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde hırsızlık suçlarında geçtiğimiz yılın ilk 7 ayına göre bu yıl yüzde 47 oranında bir düşüş yaşandığını belirterek Yozgat’tan önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Yozgat’ta!
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın görevlerinden birinin suç işlenmesini önlemek olduğunu vurguladı. Suç öncesi önleyici tedbirlerin önemine dikkat çeken Yerlikaya, terörle mücadeleden hırsızlık suçlarına kadar geniş bir yelpazede güçlü bir koordinasyon ve teknik destek sağladıklarını ifade etti.

CEZAEVİ RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türkiye genelinde cezaevlerinde 123 bin kişinin uyuşturucu suçundan, 84 bin kişinin ise hırsızlık suçundan cezasını çektiğini belirten Yerlikaya, hırsızlık suçlarındaki düşüşün bu verilerle paralel olduğunu kaydetti.

GÖÇMEN KAÇAKÇILARI CEZALARI ARTTI

Düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı kararlı bir tutum sergilediklerini belirten Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı suçlarıyla ilgili cezaların 5 yıldan 8 yıla kadar artırıldığını ve yakalanan organizatörlerin direkt tutuklandığını açıkladı.

TRAFİK VE DEVRİYE SAYISI ARTTI

Yozgat’taki güvenlik önlemleri kapsamında trafik devriye sayılarının artırılacağını duyuran Bakan Yerlikaya, emniyetteki devriye sayısının 21’den 60’a çıkarılacağını ve jandarma devriye sayısının 3 buçuk kat artırılacağını belirtti. Ayrıca, 10 yaş üzeri polis araçlarının iki yıl içinde yenileriyle değiştirileceği müjdesini verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.