CHP'li Kırşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 3 kişi tutuklandı

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen Kırşehir Belediyesi'ne yapılan Sayıştay denetiminin ardından 3 kişi tutuklandı.

CHP'li Kırşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 3 kişi tutuklandı
Yayınlanma:

CHP'li Kırşehir Belediyesi'nde görevli olan ve aralarında muhasebe müdürünün de bulunduğu dört kişiden üçü, Sayıştay denetimi sonrasında yapılan mülkiye müfettişlerinin incelemesi neticesinde 'zimmete para geçirme' suçlamasıyla mahkemede tutuklandı.

Belediyede gerçekleştirilen Sayıştay denetimi, mülkiye müfettişlerinin detaylı incelemesi sonucunda 'zimmete para geçirme' ve avans ödemelerinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Bu tespitin ardından belediyede görevli G.Ü., M.T., M.A. ve muhasebe müdürü B.K. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli kişiler, bugün akşam saatlerinde polisler tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kişilerden G.Ü., M.A. ve muhasebe müdürü B.K. tutuklanırken, M.T. ise serbest bırakıldı.

Kırşehir'de 2019 Yerel Seçimlerinde CHP yüzde 44,79 oy ile ilk sırada yer almış AK Parti yüzde 38.67, MHP ise yüzde 15.57 oy oranında kalmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.