Çorum'da sel hayatı olumsuz etkiledi: Evler su altında kaldı, bazı hayvanlar telef oldu

Çorum'un Alaca ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açarak ilçede büyük hasara neden oldu. Havadan çekilen görüntülerde, selin vurduğu Alaca ilçesindeki su baskınlarının boyutu gözler önüne serildi.

Çorum'da sel hayatı olumsuz etkiledi: Evler su altında kaldı, bazı hayvanlar telef oldu
Yayınlanma:

SELİN ETKİLERİ VE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Alaca'da sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi, 20'ye yakın evi su altında bıraktı ve tarım arazilerine büyük zarar verdi. Ayrıca, bazı kümes hayvanları da sel suları nedeniyle telef oldu.

Belediye ekipleri, selin ardından hemen teyakkuza geçerek temizlik çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Şerif Arslan, selin etkilediği bölgelerde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Şerif Arslan, dolu karışımı sağanak yağışın ilçede ciddi hasara yol açtığını belirterek, "Kalecikkaya, Külah, Mehmetbeyli, Çelebibağ, Kıcılı ve Eskiyapar köylerinin oluşturduğu bölgeden gelen derelerin taşması sonucu oluşan sel ilçemize kadar ulaştı. Denizhan Mahallesi Terminal Sokak, Zafer Sokak, TOKİ konutları ve çevresinde bulunan 20'ye yakın evde su baskınları nedeniyle hasarlar oluştu. İlçede ekim yapan çiftçilerin mahsulleri dolu ve selden dolayı zarar gördü" dedi.

Başkan Arslan, belediye ekiplerinin su baskınlarına karşı dün akşam saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü ve şu ana kadar can kaybının yaşanmadığını ifade etti. Ancak, bazı vatandaşların beslediği kümes hayvanlarının telef olduğunu belirten Arslan, "Yüce Allah bizi bu tür afetlerden korusun. İlçe halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Belediye ekipleri, selden etkilenen bölgelerde su tahliye ve temizlik çalışmalarını hızla sürdürüyor. İlçede yaşanan bu felaketin ardından yaraların sarılması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. İlçe halkı, yaşanan bu afetin ardından normal yaşantısına dönmek için belediye ve diğer ilgili kurumların yardımını bekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.