Çorum'da sokakta kağıt toplayan çocuğun darbedilmesi: 2 gözaltı

Çorum'da çöpten kâğıt toplayan engelli bir çocuğun darbedilmesine dair iki kişi gözaltına alındı. Irak uyruklu 13 yaşındaki R.Y., Eşrefhoca Caddesi'nde kardeşleriyle birlikte kâğıt topladığı sırada saldırıya uğradı. Bu anlar, sosyal medyada yayılan bir video aracılığıyla kamuoyuna yansıdı.

Çorum'da sokakta kağıt toplayan çocuğun darbedilmesi: 2 gözaltı
Yayınlanma:

Videonun yayılmasının ardından Çorum Valiliği konuya yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, videoda R.Y.'yi darbeden Y.P. ve videoyu çeken A.G.'yi tespit ederek gözaltına aldı. Darbedilen R.Y., ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. R.Y.'nin babası M.A.Y, oğlunun birkaç kez aynı kişi tarafından saldırıya uğradığını ve cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Baba, "Oğlum birkaç kez eve morarmış şekilde döndü ve gece uyuyamadığı zamanlar oldu. Saldırganların cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

AİLEYE DESTEK VE YARDIMLAR

R.Y.'nin kız kardeşi, video nedeniyle ailelerinin rahatsızlık yaşadığını belirterek, "Videoların internetten silinmesini istiyoruz. Bu videoları gören kişiler bizi rahatsız ediyor," şeklinde konuştu. Çorum Valiliği, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan tarafından aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çorum Belediyesi de aileye erzak yardımı sağladı.

Vali Zülkif Dağlı, olayın hemen ardından adli ve idari süreçlerin başlatıldığını belirterek, mağdur çocuğun adresinin hızlıca tespit edildiğini ve Vali Yardımcısı Mercan başkanlığında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden oluşan bir heyetin aileyi ziyaret ettiğini aktardı. Dağlı, "Aile ile görüşülmüş ve mağduriyetlerinin giderilmesi için devletimiz tarafından gerekli tedbirlerin alındığı belirtilmiştir." dedi.

OLAYIN TAKİBİ VE GÖZALTILAR

Vali Dağlı, darbedilen çocuğa kötü muamelede bulunan A.G. ve Y.P. isimli iki kişinin gözaltına alındığını ve işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Dağlı, "Konu Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir," şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.