'Dağları, Doğası ve Kültürüyle Kırşehir Projesi' Kırşehir'in adını duyuracak!

Kırşehir'in doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri, yeni bir tanıtım projesiyle dünya genelinde daha geniş kitlelere sunulacak. Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen "Dağları, Doğası ve Kültürüyle Kırşehir Projesi" kapsamında, bölgenin eşsiz doğal varlıkları ve tarihi köyleri keşfediliyor.

'Dağları, Doğası ve Kültürüyle Kırşehir Projesi' Kırşehir'in adını duyuracak!
Yayınlanma:

'Dağları, Doğası ve Kültürüyle Kırşehir Projesi' Kırşehir'in her yaş grubuna hitap eden zenginliklerini tanıtmayı ve bölgeye olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, doğal alanlara ulaşımın kolaylaştırılması ve ekonomik katkının yanı sıra doğal çevrenin korunmasına da destek olmayı hedefliyor.

KISA FİLMLER HAZIRLANACAK

Proje ekibi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden tarih, biyoloji ve coğrafya uzmanları ile birlikte Çağırkan, Gönül Dağı ve Çayağzı köylerinde belirlenen dağların zirvelerine tırmanarak bölgenin bitki örtüsü, jeolojik yapısı ile kültürel ve tarihi mirasını inceledi. Türk Bayrağı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun amblemini zirvelere dikerek çalışmalarını taçlandıran ekip, bölge halkına da projenin detaylarını aktardı.

Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel Sanatlar ve Grafik Tasarımı bölümü ise tırmanışlar sırasında elde edilen verilerden yola çıkarak, bölgenin zenginliklerini tanıtan kısa filmler hazırlamayı planlıyor.

Bu projeyle, Kırşehir'in doğal ve kültürel değerleri daha geniş kitlelere ulaşacak ve bölgeye olan turistik ilgi artırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.