Dr. Kübra Erbay: "İshalde antibiyotik tedavisi gerekmiyor"

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Erbay, kişisel hijyen kurallarına uyulmaması durumunda ishalin kişiden kişiye yayılma riskinin yüksek olduğunu belirtti. Dr. Erbay, hijyenik olmayan şartlarda hazırlanan yiyeceklerin ve kirli sulardan elde edilen deniz ürünlerinin de akut bağırsak enfeksiyonlarına neden olabileceğini vurguladı.

Dr. Kübra Erbay: "İshalde antibiyotik tedavisi gerekmiyor"
Yayınlanma:

İshal, bulantı, kusma, karın ağrısı, ateş, bağırsakta gaz toplanması ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bebek ve küçük çocuklarda ishal vakalarının daha sık görüldüğüne dikkat çekildi.

kirsehir-1.jpg

ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ GEREKSİZ

Dr. Erbay, ishal vakalarında antibiyotik tedavisinin gereksiz olduğunu ve ishal kesici ilaçların kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirtti. Bu durumlarda doğru tedavi yöntemlerinin seçilmesi önemlidir.

EN ETKİLİ KORUNMA YÖNTEMİ

Kişisel hijyenin bağırsak enfeksiyonlarının önlenmesinde kritik bir rol oynadığını ifade eden Dr. Erbay, ellerin düzenli yıkanmasının en etkili korunma yöntemi olduğunu söyledi. Özellikle yemeklerden önce ve sonra, yemek hazırlanmadan önce ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini belirtti.

KIRŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.