Emeklilikte el işi ürünleriyle kadınlara ilham oluyor!

Kırşehir'de yaşayan 60 yaşındaki Fatma Toker, emekli olduktan sonra evde oturmayı tercih etmeyen ve hobisini hayata geçiren bir kadın olarak dikkat çekiyor. Kış mevsiminde ördüğü el işi ürünleri, yaz aylarında kadın emek pazarında satışa sunan Toker, hem kendine meşguliyet yaratıyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Emeklilikte el işi ürünleriyle kadınlara ilham oluyor!
Yayınlanma:

Fatma Toker, el işi ürünleriyle sadece maddi kazanç elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda sosyal yaşamını da güçlendiriyor. “Yalnız kalmıyorum, arkadaşlarımla eve kapanmıyorum. Sosyal yaşamım güçleniyor,” diyen Toker, kadınların emeklilik döneminde de aktif olmalarını öneriyor. Toker, özellikle genç kadınlara seslenerek, “Kadınlar evlerinde oturmayı tercih etmesinler. Ben kış mevsiminde örüp, yaz mevsiminde satıyorum” şeklinde konuşuyor.

kirsehir-ev-isleri.jpg

GENÇ GİRİŞİMCİLERE İLHAM KAYNAĞI

Fatma Toker’in yaşam enerjisi ve azmi, genç girişimciler için de önemli bir örnek teşkil ediyor. Aynı pazarda takı ve toka satan Mevlüde Takmaz, Toker ve benzeri yaşlardaki kadınların tecrübe ve enerjisinden faydalandıklarını ifade ediyor. Takmaz, “Fatma abla ve yaşı büyük insanlar bizlere örnek. Takı tasarımları yapmak benim hayalimdi ve hayalimi gerçekleştiriyorum. Fatma ablamızın tecrübeleri kadar yaşam enerjilerinden de istifade ediyoruz” diyerek Toker’in gençlere ilham kaynağı olduğunu vurguluyor.

KADINLARA SOSYAL YAŞAMDA AKTİF ROL ÇAĞRISI

Fatma Toker’in örnek teşkil eden hikayesi, kadınların emeklilik döneminde de üretken ve sosyal olmalarının önemini ortaya koyuyor. Toker, hobilerini hayata geçiren ve sosyal yaşamda aktif olan kadınların, hem kendilerine hem de çevrelerine katkı sunduğunu belirterek, kadınları eve kapanmamaya ve sosyal hayatta daha fazla rol almaya teşvik ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.