Fenomen muhtar adayının dolandırıcılık davasında yeni gelişme!

Kırşehir'de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında sosyal medyada fenomen haline gelen muhtar adayı Aydın Battal'ın dolandırıldığı iddiasıyla ilgili davada yeni gelişmeler yaşandı. Kırşehir Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık M.B. ve E.C. savunma yaptı.

Fenomen muhtar adayının dolandırıcılık davasında yeni gelişme!
Yayınlanma:

Sanık M.B., kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, Aydın Battal'ı dolandırmak gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Olay tarihinden önce düğün organizasyon işiyle uğraştığını ve bu süreçte et ihtiyacı doğduğunu ifade eden M.B., Battal'ın hayvancılıkla uğraştığını bildiği için koyun almak için iletişime geçtiğini söyledi.

Müştekiyi sosyal medyadan takip ettiğini ve işbirliği teklif ettiğinde Battal'ın eşiyle anlaşma sağladığını belirten M.B., senet günü gelmeden dolandırıcılıkla suçlanmasını kabul etmediğini vurguladı.

''DOLANDIRMA AMACIM YOKTU''

Sanık E.C. ise vefat eden annesinin anısına kurban kesmek istediğini ve bu amaçla Aydın Battal ile anlaşma yaptığını dile getirdi. Kuzu alımı için anlaştıklarını ve bir kısmını hediye olarak aldığını belirten E.C., su borcunu ödemek için M.B.'den kuzuları aldığını ve kesimini gerçekleştirdiğini söyledi. E.C., kendilerini resmi bir kurumdan gelmiş gibi göstermediklerini ve dolandırıcılık gibi bir niyetlerinin olmadığını savundu.

Fenomen muhtar adayı Aydın Battal ise seçim sürecinde yaşadığı olayları sosyal medya üzerinden duyurarak geniş kitlelere ulaşmıştı. Gönül Dağı adlı diziden teklif alarak kısa süreliğine dizi kadrosunda yer almış olan Battal, kamu kurumlarından gelen dolandırılma iddiasında bulunmuş ve olayın detaylarını paylaşmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.