Hac'da pahalı olan hediyelikler vatandaşları Türkiye'ye yöneltti!

Hac farizalarını yerine getirerek kutsal topraklardan yurda dönen hacıların büyük bir kısmı, yakınlarına getirecekleri hediyelik eşyaları Mekke ve Medine’den değil, daha uygun fiyatlı olan Türkiye’den almayı tercih ediyor. Hacılar, Suudi Arabistan’da alışveriş yapmak yerine, zamanlarını daha çok ibadetle geçiriyor.

Hac'da pahalı olan hediyelikler vatandaşları Türkiye'ye yöneltti!
Yayınlanma:

Türkiye’den kutsal topraklara giderek hac görevlerini tamamlayan hacıların yurda dönüşleri sürerken, yakınlarına kutsal topraklardan hediyelik eşya getirmek isteyen hacıların uğrak noktası, memleketlerinde bulunan hediyelik eşya satan dükkanlar oluyor. Suudi Arabistan’da hediyelik eşya fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar, Türkiye’deki hediyelik eşya satan iş yerlerine yöneliyor. Hacılar, özellikle seccade, renkli tespihler, akik kaplı asalar, inci ve gümüş takılar, kına ve kokulara ilgi gösteriyor.

''İŞ YERİMİZDE HER TÜRLÜ HAC MALZEMESİ BULUNUYOR''

Hacdan dönen akrabası için hediyelik eşya alan Halil Kaya, "Akrabalarım hacdan geldi, Arabistan’dan alışveriş yapmadılar çünkü orada fiyatların iki katı olduğunu söylüyorlar. Biz de memleketimizde alışveriş yapıyoruz, fiyatlar da daha uygun oluyor hem de çeşit daha fazla." dedi.

hachediyeligi.jpg

Toptan hac malzemesi satan esnaf Murat Çevik ise yurda dönen hacıların Mekke ve Medine’den alışveriş yapmayıp vakitlerini daha çok ibadet ile geçirdiklerini belirterek, "Hacılarımızın bir kısmı yurda döndü, dönüşler de şu an devam ediyor. Hacılarımız genelde alışverişlerinde bizleri tercih ediyorlar. Sebebi de hediyelik eşyaları Arabistan’da iki katına almak zorunda olmaları. Bu nedenle hacılarımız Yozgat’ımızda bizi tercih edip alışverişlerini buradan yapıyorlar. Bizim buralar daha ekonomik, istedikleri gibi alışverişlerini yapıyorlar. İş yerimizde her türlü hac malzemesi bulunuyor; seccade, tespih, kına, yüzük her şey elimizde mevcut, hacılarımıza yardımcı oluyoruz. Onlar alışveriş yerine daha çok ibadetleriyle uğraşıyorlar, kimse orada alışverişle uğraşmak istemiyor. Bu şekilde daha güzel ibadetlerini yerine getiriyorlar. Hacı adayları hediyelik eşyaları Türkiye’den tercih ediyorlar, bizlerden de alışveriş yapmaları kendileri için de çok makul oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.