Hububat hasadına bir destek de leyleklerden!

Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki Arpaç köyünde, hububat tarlalarında yapılan hasadın ardından leylekler açığa çıkan böcek, fare ve çekirgelerle karınlarını doyuruyor. Tarım arazilerinde yoğun olarak görülen leylekler, hem besleniyor hem de çiftçilere biyolojik mücadelede yardımcı oluyor.

Hububat hasadına bir destek de leyleklerden!
Yayınlanma:

Hasat sonrası tarlalarda görülen leylekler, zararlı böcekler ve sürüngenleri tüketerek çiftçilere destek sağlıyor. Çiftçilerin bin bir emekle ektiği tarlalara misafir olan baharın müjdecisi leylekler, biçerdöverlerin ardından ekinlerin arasındaki çekirge, fare ve böcekleri toplayarak besleniyor. Tarlasını hasat eden çiftçiler, bu doğal manzarayı ilgiyle izliyor.

''YÜKSEK VERİM BEKLİYORUZ''

Mardin'den Yozgat'a hasat için gelen biçerdöver şoförü Orhan Çelik, “Yozgat'a 6-7 yıldır ekin biçiyoruz. Ailemizin geçimini biçerdöver ile sağlıyoruz. Her sene temmuz ayında Yozgat'a geliyorum. Geçimimi biçerdöver şoförlüğü yaparak sağlıyorum. Bu sıcakta ekmeğimizin peşinde koşuyoruz.” dedi.

Ankara'da ikamet eden Durak Kılıç ise Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyüne biçerdöverlerin geldiğini duyunca hububat hasadı için Yozgat'a geldiğini belirtti. Kılıç, “Komşuların ekinleri çok güzel, biz de biçtiriyoruz. Buğdayların içi iyi, çok güzel görünüyor. Yüksek verim bekliyoruz, bu yıl verimler çok güzel.” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.