KAEÜ'de ‘sosyal transkript’ uygulaması başladı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kişisel gelişimlerini de belgelemeye yönelik yenilikçi bir uygulama başlattı.

KAEÜ'de ‘sosyal transkript’ uygulaması başladı
Yayınlanma:

Sosyal Transkript Uygulaması, üniversite birimleri ve diğer kurumlar tarafından düzenlenen bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif etkinliklere katılan öğrencilerin bu süreçte elde ettikleri kazanımları sistematik bir şekilde kayıt altına alacak.

Sosyal transkript, öğrencilerin yalnızca akademik başarıları değil, aynı zamanda sosyal ve girişimcilik becerilerini de belgelemelerini sağlayacak. Bu uygulama, öğrencilerin evrensel ve insani değerlere saygılı, toplumsal olaylara duyarlı, sorumluluk sahibi, millî değerlere bağlı, girişimci, entelektüel, beden ve ruh sağlığına önem veren, sürdürülebilirliği ve bilimsel gelişimi destekleyen, özgüvenli ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Sosyal Transkript, öğrencilere yurt içi ve yurt dışı iş başvurularında sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal ve girişimcilik yeteneklerini de kanıtlama imkânı tanıyacak. Bu uygulama ile öğrenciler, kişisel gelişimlerine yönelik farkındalık kazanmalarına ve daha geniş bir tanınırlık elde etmelerine olanak tanınacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.