Kaman’da ’Ceviz Festivali’ coşkusu: Dünyada tanınan bir marka oldu

Kırşehir'in Kaman ilçesinde 33. Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali büyük bir şölene dönüştü. Festivalin bugünkü resmi açılışına siyasetçiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, bürokratlar, iş insanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaman’da ’Ceviz Festivali’ coşkusu: Dünyada tanınan bir marka oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bu yıl 33.’sü düzenlenen Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali dün başladı. Üç gün boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek olan festivalin bugünkü resmi açılışına siyasetçiler çıkarma yaptı. Etkinliğin bugünkü bölümünde açılış konuşması yapan Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, Kaman cevizini dünyaya tanıtmak için büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirtip, festivale katılanlara teşekkür etti.

Demirci, "Festivalimize gelen herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kaman Cevizi, Kültür ve Sanat Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Kırşehir Vali Vekili Alper Balcı, Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu başta olmak üzere, bağlı dernek yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, KIRSİAD Başkanı Ali Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Kırşehirliler Vakfı Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, KIR-DER Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

festival.jpg

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan etkinlikte yaptığı konuşmada festivalin önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

yardimci.jpg

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "33'üncüsünü düzenlediğimiz Kaman Ceviz Festivali vesilesiyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Festivalimiz hayırlara vesile olsun, Kırşehir'imize, Kaman'ımıza güzellikler ve bereketler getirmesini diliyorum. Kaman cevizi artık Türkiye'nin dışına çıkarak dünyada bir marka olma yolunda ilerliyor. İnşallah daha da büyüterek dünyada daha da çok tanınan bir noktaya getireceğiz" diye konuştu.

"KAMAN'DA FESTİVAL COŞKUSUNU PAYLAŞIYORUZ"

Kırşehir Vali Vekili Alper Balcı, "Böylesi zor bir festivali düzenleyen Emre Başkan'ımızı tebrik ediyorum. Geleneksel olarak düzenlenen bu festival yöremize ait kültürel değerlerin daha da tanınmasına vesile olmaktadır. Halkımızın yaşam kalitesinin artması için devlet olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çok sayıda projemizi siz Kamanlı hemşehrilerimizİn hizmetine sunacağız. Kaman ilçemize tüm hemşehrilerimizi ilçemize davet ediyorum. Festivali düzenleyen Kaymakam ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise 33. Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivalinin açılışında yaptığı konuşmada "Doğası, kültürü ve tarımı ile zengin bir geçmişe sahip olan Kaman'da festival coşkusunu paylaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi'nin selamını sizlere iletiyorum. Kaman, Anadolu'nun geleneksel yapısını koruyan, özellikle ceviz üretimi ile öne çıkan bir ilçesidir. Ceviz, bereketli toprakların bize sunduğu en önemli değer olmuş, hem ülkemizde hem de dünyada tanınan bir marka haline gelmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın İsrail zulmüne karşı yaptığı konuşmasının sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.

yilmazzzz.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da "Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum" diyerek konuşmasına başladı. Yılmaz, "Festival büyük bir şölene dönüşmüş, Emre Bey'i ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bugün coğrafyamızda olup biten kalleşliğe karşı birlik ve beraberliğimizi sergiliyoruz. Onların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Bugünkü etkinlikten dolayı çok mutlu oldum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin." dedi.

basliksiz-2.jpg

Festival, Mustafa Ceceli, Eypio, Aydilge ve Sefo gibi birbirinden ünlü sanatçıların konseri ile devam edecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.