Karakeçili’de 30. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenleniyor

Karakeçili’de geleneksel hale gelen 30. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, 1 Eylül 2024 Pazar günü Karakeçili Münir Karaloğlu Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Şenliğe Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ve Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin de katılım gösterecek.

Karakeçili’de 30. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği düzenleniyor
Yayınlanma:

Saat 09.00’da ilçe meydanında Yörüklerin ve protokol üyelerinin karşılanmasıyla başlayacak etkinlik, kortej halinde şenlik alanına yapılacak yürüyüşle devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, etkinlikler resmi olarak başlayacak.

MEHTERAN VE PROTOKOL KONUŞMALARI

Şenlik, mehteran gösterisiyle coşkulu bir açılış yapacak. Ardından protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Konuşmaların ardından Aşık Selahattin Kozanoğlu ve Aşık Muhsin Yaralı’nın katılımıyla aşıklar atışması yapılacak.

GÖSTERİLERLE DOLU BİR GÜN

Şenlik, çeşitli gösterilerle renklenecek. Jandarma Çelik Kanatlar ekibinin gösterisi, Eskişehir Anadolu Bacıları tarafından sunulacak "Kahraman Türk Kadınları" gösterisi ve sinemasal etkinliklerle çocuklara yönelik ikramlar, yüz boyama, resim gibi aktiviteler gerçekleştirilecek.

GELENEKSEL SPORLAR VE HALK SANATLARI

Okçuluk ve tekvando gösterileriyle geleneksel sporlara yer verilecek. Etkinlikte ayrıca yöresel lezzetlerin sunulacağı etli pilav ve ayran ikramı yapılacak. Yörük çadırlarının ziyaret edilmesi ve şenlik alanının gezilmesi de programda yer alıyor.

KONSERLER VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Mahalli sanatçıların konserleri ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle eğlencenin dozunu artıracak şenlikte, Karakucak güreş müsabakaları da düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün "Ustalar Topluluğu" gösterisi, Kırıkkale Üniversitesi’nin müzikal performansı ve Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibiyle etkinlikler devam edecek. Akşam saatlerinde ise TRT sanatçıları ve Havva Öğüt’ün konseriyle şenlik sona erecek ve havai fişek gösterisiyle final yapılacak.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN DESTEK

Bu önemli kültürel etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenleniyor ve hem yerel halk hem de dışarıdan gelen misafirler için unutulmaz bir gün yaşatmayı hedefliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.