Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi

Kırıkkale'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas’ın başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, ülke genelinde yaşanan yangın afetleri ve Kırıkkale'nin mevcut durumu üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi
Yayınlanma:

Vali Makas, Türkiye'de çeşitli illerde orman yangınları ve benzeri afetlerin yaşandığını belirterek, Kırıkkale'de de benzer sorunların yaşandığını vurguladı. Makas, "Ülkemizde yangın afetleri sıklıkla görülüyor. Manisa, Bursa, İzmir gibi illerde büyük yangınlar yaşanırken, bizim bölgemizde de anız yangınları gibi sıkıntılar söz konusu" dedi.

Kırıkkale'nin stratejik öneme sahip mühimmat depolarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Vali Makas, "Makine Kimya ve diğer önemli mühimmat depolarımız burada bulunuyor. Bu sebeple gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Makas, insan odaklı çalışmanın önemine de dikkat çekti. "Asıl olan hemşerilerimize hizmet etmektir. Devlet, vatandaş olmadan bir anlam ifade etmez. Her hizmette vatandaş odaklı çalışıyoruz ve bu hükümetimizin talimatları doğrultusunda ilerliyoruz. İnsanı ön planda tutarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıda İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Fadime Kapan, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Kapan, Kırıkkale'de toplam 201 projenin mevcut olduğunu ve bu projelerin toplam bedelinin 19 milyar 533 milyon 393 bin TL olduğunu belirtti. Önceki yıllarda projeler için harcanan miktarın 3 milyar 336 milyon 957 bin TL olduğunu açıklayan Kapan, 2024 yılı için planlanan ödeneğin 2 milyar 539 milyon 660 bin TL olduğunu ve ikinci dönem itibariyle harcanan tutarın 889 milyon 595 bin TL olduğunu kaydetti.

2024 yılı ödeneğine göre harcama oranının yüzde 35.03 ve fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 43.61 olduğunu belirten Kapan, ildeki projelerden 93'ünün devam ettiğini, 22'sinin ihale aşamasında olduğunu ve 38'inin tamamlandığını aktardı.Toplantı, yatırımlar ve projeler hakkında görüş alışverişiyle sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.