Kırıkkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Kırıkkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, coşkulu törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenler, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kırıkkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunma merasimi ile başladı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve diğer yetkililer, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediyenin çelenklerini Atatürk büstüne bıraktı. Şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların da katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

kirikkale-1.jpg

VALİ MAKAS'TAN ASKERİ SELAM

Törenlerin devamında, Fevzi Çakmak Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Vali Mehmet Makas, askeri araçla hem vatandaşları hem de törene katılan askeri birliği selamlayarak halkın bayram coşkusuna ortak oldu.

kirikkale-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Tören kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesaj da okundu. Erdoğan’ın mesajı, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

HUKUK TEĞMEN ESRA ŞİŞMAN'DAN ANLAMLI KONUŞMA

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hukuk Teğmen Esra Şişman yaptı. Şişman, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 102. yılını ulusça kutlamanın heyecanını yaşıyoruz." ifadeleriyle zaferin tarihsel önemine vurgu yaptı.

kirikkale-3.jpg

KUTLAMALAR ŞİİRLERLE SON BULDU

Törenler, öğrencilerin zafer ve kahramanlık temalı şiirler okumasının ardından gerçekleştirilen tören geçişiyle sona erdi. Kırıkkale'de gerçekleştirilen bu anlamlı kutlamalar, Büyük Zafer'in gurur ve coşkusunu bir kez daha yaşattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.