Kırıkkale'de 528 yıllık gelenek yaşatılıyor!

Sultan II. Beyazıd Vakfı’nın 528 yıllık köklü geleneği Kırıkkale’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden yaşatılıyor.

Kırıkkale'de 528 yıllık gelenek yaşatılıyor!
Yayınlanma:

Kırıkkale’de düzenlenen etkinlik, 528 yıllık köklü geleneği ve manevi mirasını günümüze taşıyor. Kırıkkale'de etkinliğe katılanlar 528 yıllık geleneğin bir parçası olmanın verdiği manevi duyguyu derinden yaşıyor. Sultan II. Beyazıd’ın vakfiyesinde yer alan hayır şartları gereği yapılan sünnet organizasyonu, toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yaşatan bir örnek teşkil ediyor.

kirikkale-1.jpg

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Hüseyin Karakoç'un ailesine şehadet belgesini teslim ettiKırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Hüseyin Karakoç'un ailesine şehadet belgesini teslim etti

Kırıkkale İLgazetesi'nin haberine göre AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, etkinliğin önemine değinerek, vakıf geleneğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkür etti. Kaplan, bu tür organizasyonların toplumsal bağları güçlendirme ve geçmişle günümüz arasında güçlü bir köprü kurma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

kirikkale-2.jpg

KIRIKKALE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.