Kırıkkale'de biyolojik mücadele başladı: Çok sayıda keklik doğaya salındı!

Kırıkkale'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla, Kahramanmaraş Keklik Üretim Merkezinden getirilen kınalı keklikler, Çelebi ilçesindeki dağlık arazilere bırakıldı. Tarım zararlılarıyla biyolojik mücadelede önemli bir rol oynayan kınalı keklikler, süne, kene ve çekirge gibi zararlılarla etkili bir şekilde mücadele edecek.

Kırıkkale'de biyolojik mücadele başladı: Çok sayıda keklik doğaya salındı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırıkkale'de salım yapılan bölgede av koruma memurları ve jandarma ekiplerince denetimler gerçekleştirilecek. Kaçak avcılığın önüne geçmek amacıyla, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre idari yaptırım kararları uygulanacak.

''HALKIMIZIN DA BU KONUDA BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR''

Çelebi Kaymakamı Mehmet Melih Dalan, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün öncülüğünde bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti. Dalan, kekliklerin avlanma dışı alanlara bırakıldığını vurgulayarak, avcılara ve halka seslendi: "Ancak avcılık bilincinden yoksun avcılar, bu bölgelerde bıraktığımız kekliklere zarar verebiliyorlar. Bunun denetimlerini sağlayacağız fakat burada iş özellikle avcılarımıza ve halkımıza düşüyor. Bu hayvanları koruyacak olan yine bizleriz. Avcılık yapan kardeşlerimizin bu konuda özen göstermelerini istiyoruz. Jandarmamızla beraber kontrolleri sağlayacağız."

celebi.jpg

Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir de doğanın korunması ve biyolojik mücadelenin desteklenmesi için keklik salımının önemine dikkati çekti. Erdemir, "Bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Halkımızın da bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Hep birlikte doğamıza sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.