Kırıkkale'de foseptik çukuruna temizlik için giren iki kişi zehirlendi

Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesinde, temizlik amacıyla foseptik çukuruna giren iki kişi metan gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Kırıkkale'de foseptik çukuruna temizlik için giren iki kişi zehirlendi
Yayınlanma:

Kırıkkale’de Foseptik Çukurunda Metan Gazından Zehirlenen İki Kişi Yoğun Bakımda

Olay, yerel mandıralardan birinde meydana geldi ve sağlık ekibi olay yerine intikal etti. Edinilen bilgilere göre, mandıra sahibi K.Ç. (29) ve M.A. (22), mandıranın foseptik çukurunu temizlemek için çalışma yaparken metan gazından etkilenerek fenalaştı. Foseptik çukurunda uzun süre kalan kişilerin gazın etkisiyle baygınlık geçirdiği öğrenildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen belediye personeli, zehirlenen iki kişiyi foseptik çukurundan çıkararak acil yardım çağrısı yaptı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla bölgeye intikal eden sağlık ekipleri, durumu kritik olan K.Ç. ve M.A.’yı hızlı bir şekilde hastaneye sevk etti.

İKİ KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan şahıslar, acil serviste yapılan ilk müdahalelerin ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Sağlık yetkilileri, K.Ç. ve M.A.’nın hayati tehlikesinin sürdüğünü ve durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Olayla ilgili olarak yerel yetkililer tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. Kırıkkale Belediye Başkanlığı ve sağlık kurumları, olayın meydana geliş nedenlerini ve metan gazının etkilerini değerlendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Belediye yetkilileri, benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını duyurdu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.