Kırıkkale’de sağanak dereyi taşırdı, köyü su altında bıraktı

Kırıkkale'de meydana gelen sağanak yağış sonrası, Ahılı köyünde sel felaketi yaşandı. Derenin taşmasıyla köy yolu adeta bir ırmağa dönüştü; bir ev ve bir mandıra su altında kaldı.

Kırıkkale’de sağanak dereyi taşırdı, köyü su altında bıraktı
Yayınlanma:

Dün akşam saatlerinde etkili olan yağışlar, Kızıl Dağ’dan gelen sel sularıyla birleşerek Ahılı Deresi'ni taşırdı. Bu durum, dere üzerindeki köprülerin ve bahçe duvarlarının yıkılmasına yol açtı. Köyün alt kısmındaki Tanrıverdi ailesine ait ev ve mandıra sular altında kaldı. Olay sırasında, akıntıya kapılan bir kız çocuğu komşularının yardımıyla kurtarıldı. Ayrıca, evde mahsur kalan bir anne ve çocuğu itfaiye ekipleri tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

kirikkale-siginak-3.jpg

"KAPANAN YOLLAR, İŞ MAKİNELERİYLE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI"

Köydeki vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin araç megafonuyla yaptığı anonslarla yüksek yerlere çıkmaları için uyarıldı. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, vidanjörlerle su tahliye çalışmalarına başladı. AFAD ekipleri ise hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Kapanan yollar, iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.

kirikkale-siginak-1.jpg

Köyde yaşayan Adem Tanrıverdi, sel felaketinin kendilerine büyük zarar verdiğini belirterek, “Evimiz ve mandıramız su altında kaldı, 12 ton arpa ve buğdayımız ziyan oldu. Küçük kızım sel sularına kapıldı ama komşumuz sayesinde kurtuldu,” dedi. Ahılı Köyü Muhtarı Davut Doğan da, selin Kızıl Dağ'dan gelen sularla köyün alt kısmını vurduğunu ifade ederek, İl Özel İdaresi ekiplerine anında müdahale için teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.