Kırıkkale’de sürücü ve yolculara kapsamlı bilgilendirme çalışması yürütülüyor

Kırıkkale, 43 ilin geçiş güzergahı olması nedeniyle trafik yoğunluğunun yüksek olduğu kilit bir kavşak olarak karşımıza çıkıyor. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli şubeler, sürücü ve yolcuları bilgilendirmek amacıyla ortak bir çalışma yürütüyor. İşte detaylar...

Kırıkkale’de sürücü ve yolculara kapsamlı bilgilendirme çalışması yürütülüyor
Yayınlanma:

Toplum Destekli Polislik, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve Asayiş Şubesi ekipleri, trafik kontrol noktalarında vatandaşlarla bir araya gelerek önemli konularda bilgilendirmeler yaptı.

SÜRÜCÜLERE BİLGİ VERİLDİ

Özellikle kadınlar ve çocukların karşı karşıya kaldığı şiddet olaylarına acil müdahale sağlayan KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında, Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri sürücülere bilgi verdi. KADES uygulamasının nasıl indirileceği, kullanımı ve tehlike anında emniyet güçlerine hızlı bir şekilde ulaşmanın önemi detaylı bir şekilde anlatıldı. Vatandaşlara, uygulamanın hayat kurtarıcı olabileceği vurgulandı.

adsiz-tasarim-12.png

SİBER SUÇLARA KARŞI BİLİNÇLENDİRME

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi SİBERAY ekipleri, teknoloji çağında artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları bilgilendirdi. İnternet kullanımında dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemleri, dolandırıcılık olaylarına karşı alınacak tedbirler ve kişisel bilgilerin korunmasına yönelik öneriler, broşürler aracılığıyla vatandaşlara iletildi.

ASAYİŞ EKİPLERİNDEN GÜVENLİK BİLGİLENDİRMESİ

Motosikletli Yunus Timleri, şehir genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla denetimlerine devam ederken, vatandaşlara asayiş konusunda alınması gereken güvenlik önlemleri anlatıldı. Suçların önlenmesinde ihbarların önemi vurgulandı ve bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları gerektiği ifade edildi.

adsiz-tasarim-13.png

VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ

Bilgilendirme faaliyetlerinden memnun kalan vatandaşlar, emniyetin yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladı. Murat Küne, "Son dönemde dolandırıcılık olayları arttı. Bu bilgilendirmeler sayesinde daha dikkatli olacağız," diyerek teşekkürlerini iletti. İlker Kozinoğlu ise, halkı bilinçlendiren bu uygulamaların suçları önlemekte etkili olacağını belirtti. Emine Doğan da otobüsle seyahat ederken bilgilendirilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KIRIKKALE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.