Kırıkkaleli kadınlar İsrail'i böyle protesto etti

Kırıkkaleli kadınlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek oturma eylemi düzenledi.

Kırıkkaleli kadınlar İsrail'i böyle protesto etti
Yayınlanma:

Kırıkkaleli kadınlar Gazze için ayağa kalktı. İsrail'in 25 gündür Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını protesto etmek maksadıyla Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi yapan kadınlar, Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail'e tepki gösterdi. Kırıkkale Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki oturma eylemine katılan kadınlardan biri olan Türkan Akkaman, İsrail'in saldırılarını kınayarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

İsrail'in yaptığının bir soykırım olduğunu belirten Akkaman, Filistin'de küçük çocuklar katledilerek soykırım yapıldığını söyledi.

kirikkale-eylem.jpg

İSRAİL MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

İsrail'in yıllardır soykırım yaptığını vurgulayan Türkan Akkaman, "Bu soykırım, yıllardır yapılan bir soykırım. Artık buna devletin, devlet büyüklerinin ve İslam aleminin 'dur' demesi lazım." dedi.

İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında da bulunan Akkaman, "Biz bir tane İsrail ürünü almazsak 'Ne olur?' demeyelim. Bugün hak ve batılın savaşı var." diyerek duyarlılık çağrısı yaptı.

Oturma eylemi yaparak İsrail'i protesto eden Raciye Ünal ise "İsterse bedava versinler, İsrail malını almayın. İsrail malını almayalım ki Filistin özgürlüğüne kavuşsun." diyerek tepkisini gösterdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.